Pycки мeдии: Cнaйпepиcти, oбyчeни в Укpaйнa, ще пpoвoкиpaт нов мaйдaн в Гpyзия

Западът е изпратил в Грузия снайперисти, обучени в Украйна, съобщават ТАСС и РИА Новости, позовавайки се на информирани официални източници.

Бившият премиер на Грузия: На страната ни беше предлагано да воюва с Русия

„Западът в опитите си да разклати вътрешнополитическата ситуация в Грузия след изборите на 26 октомври и да провокира нова „цветна революция“ не се спира пред нищо. В републиката пристигат снайперисти, обучени в Украйна, за да организират кървави провокации по време на масовите протести, също като на Майдана в Украйна“, съобщават източниците на двете агенции.

Сред протестиращите пред сградата на парламента в Тбилиси са забелязани четирима души във военни униформи с грузински и украински отличителни знаци

ВИЖ ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТИТЕ ТУК и ТУК

На протеста се развяват знамена на САЩ и ЕС.

Грузинският президент Саломе Зурабишвили, която говори на митинга, заяви, че днес е разговаряла със западни представители, които са ѝ обещали да не признават изборите.

Зурабишвили, която беше френска гражданка и започва политическата си кариера в Грузия като посланик на Франция в закавказката република, подкрепя проевропейската опозиция, въпреки че конституцията изисква президентът да е надпартиен. Тя отказа да признае резултатите от последните избори и инициира обединението на основните опозиционни прозападни партии в изборна коалиция.

Парламентарните избори в републиката бяха проведени на 26 октомври. По данни на ЦИК след преброяване на всички бюлетини управляващата партия „Грузинска мечта“ печели с 53,93% от гласовете. Четири прозападни опозиционни партии също участват в изборите за парламент, като общият им резултат е 37,78%.

Службата за сигурност на Грузия също алармира, че опозицията подготвя бунтове по сценария на „цветните революции“ с цел да извърши преврат.

Представителите на опозицията заявиха, че не признават данните на ЦИК, а четирите партии отказаха да приемат места в новия законодателен орган. Грузинският президент Зурабишвили нарече изборите напълно фалшифицирани и призова за протести.

В същото време специалният координатор на краткосрочната мисия на ОССЕ Паскал Ализар отбеляза добрата организация на изборите в Грузия.

От своя страна председателят на грузинския парламент Шалва Папуашвили нарече действията на президентката Зурабишвили и прозападната опозиция „подготовка за държавен преврат“.

Източници: ТАСС, Риа Новости, Х

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Отдавна казах, че повече цветни кървави революции, няма да се провеждат изобщо някога!

  2. Дръжте се , момчета и момичета, борете се страната си и не им се давайте, край на Майданите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.