Украйна е загубила повече от 27 хиляди души в Курската си офанзива

Въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 27 000 души по време на боевете край границата на Курска област. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

През изминалото денонощие Северната група войски е отблъснала осем контраатаки на противника край населените места Дарино, Зелени Шлях, Нижни Клин, Николаево-Дарино и Новоивановка.

Общо за денонощието украинската страна е загубила над 250 души, както и един бронетранспортьор „Страйкър“ и друга техника. Един военнослужещ се е предадал.

По-рано през деня беше съобщено, че военнослужещите от руската войскова групировка „Восток“ са ликвидирали до 120 бойци на ВСУ през деня и са подобрили позициите си по фронтовата линия в зоната на специалната военна операция.

На 6 август украински бойци атакуваха руски позиции в пограничните райони на Курска област. Ситуацията в региона беше призната за извънредно положение на федерално ниво. В момента се провежда операция за унищожаване на ВСУ.

Специалната операция за защита на Донбас, чието начало руският президент Владимир Путин обяви на 24 февруари 2022 г., продължава. Решението беше взето на фона на влошената ситуация в региона.

Източник: „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.