Украински военни нахлуха в ресторанти, барове и в концертни зали в цялата страна, търсейки мъже за фронта (С ВИДЕО)

Украински военни от наборните служби нахлуха в ресторанти, барове и в концертни зали. Масираната хайка за набавяне на пушечно месо за фронта обхвана Киев и всички големи градове в страната. Задържани са хиляди мъже, става ясно от съобщения на местни медии.

Според тези съобщения офицерите са нахлули в залата на Двореца на спорта в украинската столица Киев след петъчния концерт на украинската рокгрупа „Океан Елзи“.

На видеоклипове, излъчени от местни медии, се вижда как военкомати от наборните служби, разположени пред вратите на концертната зала, пресрещат мъже на излизане от концерта и ги задържат, много от тях насилствено.

ВИЖ ВИДЕОТО

Проверки са били извършени в луксозни търговски центрове като „Гудвайн“ в столицата и популярни ресторанти като киевския „Авалон“.

Масираната акция отразява острата нужда на Украйна от нови попълнения за армията. Всички украински мъже на възраст от 25 до 60 години подлежат на наборна военна служба, а мъжете на възраст от 18 до 60 години нямат право да напускат страната, отбелязва АП.

Според местни съобщения обиски са били извършени в клубове и ресторанти във всички големи украински градове от Лвов и Одеса до Харков и Днипро.

Ректорът на университет в украинската Закарпатска област, която е предимно населена с етнически унгарци, бе задържан заради схема, в която е записвал като фиктивни студенти в университета мъже в наборна възраст 

Ректорът на един от университетите в украинската Закарпатска област бе задържан заради организиране на схема за фиктивен прием на 300 мъже в наборна възраст, предаде Укринформ, като се позова на източници от правоприлагащите органи.

„Действително в Закарпатие неотдавна беше задържан ректор на университет за организиране на корупционна схема за прием на мъже в наборна възраст във фиктивни академични програми“, каза източникът.

Официални представители обещаха скоро да огласят всички подробности за задържането и за разследването.

Укринформ припомня, че украинското министерство на образованието и науката ще промени правилата за обучение в университетите. С новата поправка в закона и редовните студенти ще могат да бъдат мобилизирани на фронта. Така редовното висше обучение на лицето няма да е причина за отлагане на военната служба.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.