За 24 часа Pycките сили оcвoбодиxа нови 10 населени места в Кypcка област и 3 в Дoнбac. Cвoдкa от фpoнта (С ВИДЕО)

През последното денонощие руските сили освободиха 10 от превзетите по-рано от украинските въоръжени сили населени места в Курска област и още три в Донбас – в района на гр. Покровск. Това съобщи командирът на специалните части „Ахмат“ и заместник-началник на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация генерал-майор Апти Алаудинов.

„От онези населени пунктове, които бяха превзети от противника в Курска област, през последните 24 часа освободихме нови десет“, заяви Алаудинов в ексклузивно интервю за „Комсомолская правда“. По думите му, към момента руските войски са унищожили 70% от военната техника, която украинските въоръжени сили са използвали в бойните действия в Курска област. „За офанзивата си към Курск те бяха събрали такива сериозни ресурси, каквито никога не са събирали през всичките три години на военни действия, и то за да ударят само в едно направление – над 200 танка, над 400 бронирани машини, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата. В тази операция участваха и всички европейски боклуци – имам предвид както наемниците, така и доставената от Запада техника. 70 процента от това оборудване вече е унищожено“, каза Алаудинов. 

Той добави, че военните ресурси на Украйна са изчерпани, а Киев вече не разполага с резерви. Не са му останали дори наполовина от всичко това, което изпратени в Курска област. Също така, според Алаудинов, украинските въоръжени сили вече нямат обучени военни, каквито безспорно имаха в началото на кампанията през 2023 г. „Ако изключим западните наемници, всички части на ВСУ, с които воювахме тук, в Курска област, са формирани от мобилизирани през април, май и юни. Наличните нямат почти никаква подготовка, завели са ги по веднъж на полигоните, кой е изстрелял 13 патрона, кой – 15. Те не са обучавани осем години, както първите. Тези не са обучавани дори шест месеца. С този човешки ресурс не са в състояние не да победят, а дори да спрат Русия“, добави командирът на „Ахмат“.

Той съобщи още, че руските войски се придвижват напред в десет участъка на Донецкото направление, като ежедневно освобождават по едно-две населени места, а днес са превзели 3 селища в непосредствена близост до гр. Покровск. Това са Красний Яр, Крутий Яр и Николаевка. Последното селище е само на 4 км. от гр. Мирноград (бивш Димитровград), който е предградие на Покровск“, съобщи Алаудинов.

Сводка от фронта на 11.10.24 г.:

ВИЖ ВИДЕОТО:

Русия: Близо 22 000 войници е загубила Украйна от началото на боевете в Курска област

Общите загуби на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по време на боевете в Курска област възлизат на около 21 900 военнослужещи и 144 танка. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Общо по време на боевете в Курското направление противникът е загубил около 21 900 военнослужещи, 144 танка, 69 бойни машини на пехотата, 98 бронетранспортьора, 897 бойни бронирани машини, 594 автомобила, 181 артилерийски установки, 34 реактивни системи за залпов огън, включително 8 HIMARS и 6 MLRS, произведени от САЩ, 9 пускови установки на зенитно-ракетни комплекси, 5 транспортно-товарни машини, 47 станции за РЕБ, 9 противобатарейни радара, 3 радара за ПВО, 22 единици инженерно и друго оборудване, включително 13 инженерни разрушителни машини, разминираща единица UR-77, както и 3 бронирани ремонтно-евакуационни машини“, заявиха от министерството.

Операцията по унищожаване на формированията на ВСУ продължава, подчертват от руското правителство.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.