„Кориере дела Сера“: Киев е готов за прекратяване на огъня по фронтовата линия, без да я признава за официална граница с Русия

Киев е готов за прекратяване на огъня по настоящата фронтова линия в Украйна, без да признава загубените територии за руски. В замяна на това той иска гаранции за сигурност от САЩ и влизане в ЕС. Това пише вестник Corriere della Sera, като отбелязва, че по време на необявена европейска обиколка, включваща Париж, Рим и Берлин, украинският лидер Володимир Зеленски е поискал да получи гаранции за бързо приемане в ЕС.

„Тази нова позиция показва, че Зеленски вече търси начин Украйна да излезе от конфликта, без да я поставят на колене“, пише изданието, като припомня, че през септември Украйна загуби най-много територии от началото на конфликта, а октомври се очертава в това отношение да е рекорден. В същото време, както отбелязва вестникът, големи украински сили „се оказаха в капан“ на руска територия (близо до Курск) и не могат да се притекат на помощ на Донбас, където руските сили значително превъзхождат украинските.

„Зеленски трябва да убеди европейците в жизнеността на своя политически план. Той не може да се откаже от загубените вече украински територии официално, това е твърде много за всеки украински политик. Но е готов на прекратяване на огъня по сегашната фронтова линия, без да признава официално новите граници, в замяна на западни гаранции“, пише вестникът. Гаранциите за сигурност, които Зеленски иска от САЩ са същите, които Вашингтон е дал на Южна Корея, допълва вестникът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. оз Зеленски задника спасява, че отдолу му гори, притиснат избори да прави с милион загробил украинци шансовете му клонят на нула, и съдбата също, 10% от пенсии започва да удържа и от лични влогове и сметки, ще му помагаме разбираемо. Февруари 45 Червената армия се бие за Варщава, а на 9 май подписват капитулация, т.е. три месеца време за края на хазария. Хитрините му не признава присъединени републики за част от Русия крият продължаване на санциите против Русия, над 2000 вече, а и сво в цели трябва нато да оттегли в състояние до 1997.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.