Украйна е загубила над 18 500 души в Кypcка област. Pycката apмия ocвобoди гр. Maкеeвкa

Въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 18 500 души по време на военните действия в Курска област. Унищожени са и 133 танка, 146 артилерийски машини и 38 вражески станции за радиоелектронна борба, съобщи руското министерство на отбраната.

„Като цяло по време на боевете в Курското направление противникът е загубил повече от 18 560 военнослужещи, 133 танка, 64 бойни машини на пехотата, 97 бронетранспортьора, 850 бойни бронирани машини, 550 автомобила, 146 артилерийски установки, 32 реактивни системи за залпов огън, включително осем HIMARS и шест MLRS американско производство, 8 пускови установки за зенитно-ракетни комплекси, 5 транспортно-товарни машини, 38 станции за РЕБ, 9 противобатарейни радара, 2 радара за ПВО, 18 единици инженерно и друго оборудване, включително 11 инженерни машини за разрушаване, разминираща единица UR-77 и бронирана машина за възстановяване“, заявиха от министерството.

Руското министерство на отбраната съобщи още, че въоръжените сили са поели контрол над град Макеевка в Луганска област.

„Подразделенията на групировката войски „Запад“ в хода на успешни настъпателни действия освободиха населеното място Макеевка в Луганската народна република (ЛНР). Поражение е нанесено на живата сила и техниката на 44-та, 53-та механизирана, 3-та щурмова бригада на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) и 117-та бригада за териториална отбрана в районите на населените места Купянск в Харковска област, Макеевка в Луганската народна република, Григоровка и Торское в Донецката народна република“, се посочва в съобщението на руското ведомство.

Източници: ТАСС, Риа Новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.