Украинският генерал Кривонос за тактиката на Русия в Донбас: Повтарят маневрите на Червената армия от 1943 година

Руснаците не прилагат нищо ново на фронта, а повтарят стари съветски операции, добавяйки модерни елементи. Това заяви генерал-майорът от въоръжените сили на Украйна Сергей Кривонос в ефира на „Еспресо“.

Той отбеляза, че сред основните задачи на Руската федерация в момента е да напредне в Харковското направление, като превземе Купянск. Купянск се явява врата, която ако бъде превзета, през нея руската армия ще може да превземе и много други населени места и територии в Харковска област.

„Вземането на град Купянск под контрол ще отвори пътя на врага към превземето Лиманското направление. Веднага след това той ще построи прекрасна подвижна железопътна линия и магистрала Купянск – Лиман – Часов Яр – Константиновка – Покровск. Тя ще позволи на руснаците доста успешно да прехвърлят по линията на фронта както човешки ресурс, така и материали. Затова врагът в момента хвърля огромни сили към Курахово, и към Покровск“, добавя Кривонос.

Украинският генерал казва, че ако отворите картата, можете да видите, че от Покровск има директна магистрала и ж.п. линия до Павлоград, а от там и до едномилионния град Днипро (Днепропетровск). А от Курахово пък има директна магистрала до гр. Запорожие.

„Руснаците просто повтарят маневрите от зимата на 1943 г., когато съветската армия изтласка германските войски от тези територии, следователно врагът не е измислил нищо ново, а повтаря стари операции, добавяйки някои съвременни нюанси“, подчертава Кривонос.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Може много да се спори кой е по тъп – Зелето или този негов ………. генерал. Спорът винаги ще бъде безполезен. Ако генерала твърди, че Русия повтаря подхода към събитията от 1943 г. то би следвало да се замисли за резултата който ще последва от днескашните събития. Но откъде толкова акъл в тези наркомани? Няма от къде! Бийте ги братя, единствено съжелявам, че няма начин да дойда и да Ви помагам така както Вие сте ни помагали!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.