Тръмп на срещата със Зеленски: Имам много добри отношения с президента Путин, време е да спрем войната (С ВИДЕО)

Доналд Тръмп се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в базата си в „Тръмп Тауър“ в Ню Йорк и заяви, че е време войната на Русия в Украйна да бъде прекратена.

Кандидатът за президент на Републиканската партия неведнъж е критикувал украинския лидер по време на предизборната си кампания в САЩ, а срещата между двамата изглеждаше малко вероятна само допреди няколко часа.

Докато стояха един до друг, Зеленски заяви, че двамата с Тръмп имат „общо мнение, че войната трябва да бъде спряна и Путин не може да спечели“, като добави, че ще обсъди с Тръмп подробности от своя „план за победа“.

По време на съвместния брифинг Тръмп каза, че има много добри отношения с президента Путин. Зеленски го прекъсна с думите: „Надявам се, че ще имате добри отношения и с нас“, на което Тръмп шеговито отговори: „О, разбирам. За танго са нужни двама, както знаете.“

ВИЖ ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА НА ТРЪМП СЪС ЗЕЛЕНСКИ ТУК

„Това трябва да приключи, Зеленски преминава през ад, страната му преминава през ад, какъвто малко страни са преживявали някога“, каза още Тръмп пред репортерите.

От стенограмата на разговора между двамата става ясно, че Тръмп е призовал Зеленски да разследва Джо Байдън, както и сина на Байдън Хънтър по престъплението им с източването на милиарди от Украйна чрез украинската газова компания „Бурисма“, в която Джо е инсталирал като член на управляващия борд сина си Хънтър. Друго престъпление на Джо Байдън, свързано с Украйна, е натискът му и подкупът от 1 млрд. долара, който дава на бившия вече украински президент Порошенко, за да уволни главния прокурор на Украйна, който заведе дело срещу сина му Хънтър по обвинения в корупция.

Срещата в „Тръмп Тауър“ премина при безпрецедентни мерки за сигурност, предаде репортер на „Известия“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Въпреки че Зеленски е на посещение в САЩ от неделя, срещата му с Тръмп бе потвърдена едва в четвъртък вечерта, когато Тръмп публикува скрийншот на текстово съобщение до него от Зеленски, в което украинския президент буквално му се моли за среща, като пише, че е „важно да имаме личен контакт и да се разберем на 100%“.

Тръмп става все по-критичен към продължаващото финансиране на Украйна от страна на САЩ, а през последните дни изостри нападките си срещу Зеленски, наричайки го „най-големия търговец на Земята“.

Зеленски пък наскоро заяви пред списание „Ню Йоркър“, че според него Тръмп „не знае как да спре войната“.

В четвъртък украинският президент се срещна с президента на САЩ Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис в Белия дом, за да обсъди своя „план за победа“ над Русия, така че да я принудел към дипломатическо прекратяване на войната.

Източници: BBC, „Известия“, Х

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Някога заселниците в американския континент са казали:
    „Добрият индианец е МЪРТВИЯ индианец.
    Крайно време е Светът да каже: ДОБРИЯТ ЕВРЕИН Е МЪРТВИЯТ ЕВРЕИН !

  2. Гн Лавров и американския му еквивалент не постигнаха договореност мир в украина, и Пр Путин наложи вето на американския план, с ядрена доктрина. Да, вето има само в съвет сигурност оон, и затова го има, условието Сталин е, право на вето или няма оон. Трудно е прогнозираш бъдеще днес а вече и минало, о.з зеленски възкреси нацизма, и страх Нюрберг го тресе капитулира ли и не само него, да поддържаш и кредитираш нацизъм украина е неприемливо за Европа еднакво с халифат

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.