Pycките вoйcки напpeдвaт край Чacoв Яp, пpeвзexа Kaлинoвкa. Углeдap и Ceлидoвo са в oбкpъжeниe (С ВИДЕО)

„В резултат на изненадващ щурм руските сили освободиха село Калиновка в северния край на гр. Часов Яр“ съобщи Игор Кимаковски, съветник на ръководителя на Донецката народна република, предава РИА Новости.

„Днес изненадващо за ВСУ активизирахме бойните действия в направлението Часов Яр и пробихме на север. В резултат на успешния ни щурм освободихме село Калиновка, което е северния ъгъл на отбраната на Часов Яр. Напреднахме значително и в района на с. Григориевка, където превзехме три укрепени района на украинските сили“, отбелязва той.

Кимаковски добавя, че Въоръжените сили на Украйна не са били подготвени да отбият масиран удар в Часов Яр, „тъй като са съсредоточили действията си на Угледарското направление, където са изпратили всичките си налични резерви от района на Донбас“.

Кимаковски добавя също, че руските военни контролират всички пътища, водещи към гр. Угледар и гр. Селидово, като по този начин са прекъснали възможността на ВСУ да получават боеприпаси. При тези условия падането на двете селища е въпрос на седмици.

Той изтъква, че през последните дни „руските изтребители ефективно са прекъснали основните артерии, по които ВСУ снабдяват позициите си в Донбас с муниции и войници“ в цял Южен Донбас.

Пак днес, на 27.09.24 г. руските сили превзеха градовете Николаевка и Красний Яр. Над обкръжения Угледар вали бял фосфор. Гарнизонът на ВСУ в Угледар е обречен на поражение, плен или смърт. Вижте във видео сводката от фронта на 27.09.24 г.:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.