Руските сили са освободили 14 селища в Курска област

Руските военни освободиха 14 населени места по време на операциите в Курска област, съобщи зам.-началникът на Главното военно-политическо управление на Въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните сили „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Противникът понесе много големи загуби. Той вече няма ресурси да напредва, опитва се да задържи някакси районите, които вече е превзел. Но от това, което първоначално успя да завземе, той вече загуби 14 населени места“, каза Алаудинов в ефира на „Россия-1“.

На 13 септември Министерството на отбраната на Русия съобщи за освобождаването на 10 населени места, сред които: Апанасовка, Бяхово, Вишневка, Викторовка, Внесазапно, Гордеевка, Краснооктомврийско, Обуховка, Снагост и Десети октомври. Седмица по-късно при повторна офанзивна операция руските сили освободени Успеновка, Борки, Дарино и Николаево-Дарино. 

Русия разполага с видеодоказателства за терористични престъпления на Киев, включително за създадени от ВСУ концентрационни лагери на територията на Курската област, каза още командирът на „Ахмат“. „Разполагаме с видеодоклади и много други доказателства за масови разстрели на пленени цивилни граждани на Курска област, за концентрационните лагери, които са изградили там – лагери, в които са събрали цялото цивилно население от превзетите от тях територии, което не е успяло да избяга при нахлуването им“, каза Алаудинов в ефира на „Соловьев Live„. По думите му, отделни възрастни граждани са пощадени от ВСУ. „Имаме видео записи и с такива единични случаи, но в останалите случаи това са изнасилвания, убийства… Такива жестоки неща се случват“, разказа командирът на „Ахмат“. Както обясни Алаудинов, Русия има „стотици видео и фото доказателства за терористичните престъпления на режима на Зеленски“. Част от тези материали са публикувани в мрежата от самите бойци на ВСУ.

Въоръжените сили на Украйна масово напускат позициите си в Курска област, заяви Апти Алаудинов. По думите му, руските войници, които бяха обкръжени повече от месец в Курска област, са спасени. „През последните няколко дни имах работа във въпросния участък, за която не мога да говоря, но изведох момчетата от участъка, където бяха обградени повече от месец, и ние нямахме достъп до тях. Изведохме тези момчета. (…) Отидох, проверих, всички са живи и получиха медицинска грижа“, казва командирът на „Ахмат“ във видео, публикувано в канала му в Telegram.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.