Pycия постави Бългapия в cпиcък с 47 зaпaдни държави с деструктивни нeoлибepaлни peжими

Руският министър-председател Михаил Мишустин одобри списък на страните, които провеждат политика, налагаща на населението си разрушителни неолиберални идеологически нагласи, противоречащи на традиционните духовни и морални ценности, предава ТАСС.

Списъка се състои от 47-те държави – съюзници на САЩ или т. нар. „Солидарен Запад“. Почти всички от тях миналата година бяха определени от Русия като „недружелюбни към Русия страни“.

Сред тях е България, както и почти всички държави от Европейския съюз, с изключение на Унгария и Словакия. Включени са и всички страни от НАТО, с изключение на Турция.

В списъка са още Швейцария и неоколонии на САЩ като Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Микронезия и Бахамските острови, както и Украйна.

Документът е подписан от Мишустин на 20 септември и е издаден в съответствие с указа на президента Владимир Путин от 19 август т.г. – „за предоставяне на хуманитарна подкрепа на граждани на държави, които споделят традиционни духовни и морални ценности, потискани от неолибералните режими в техните страни“.

Указът предвижда опростена процедура за емиграция в Русия за тези, които не приемат деструктивните неолиберални режими в своите страни, които налагат на своите граждани псевдо-ценности, противоречащи на традиционните ценности.

През август президентът Владимир Путин подписа указ, според който гражданите на държавите от този списък ще могат да получат разрешение да се преместят да живеят в Русия, ако са пострадали от „налагането на неолиберални деструктивни нагласи в техните страни“. От такива кандидати няма да се изискват познания по руски език, руска култура или история.

Решението е взето с цел „защита на основните човешки права и свободи“ и в подкрепа на онези, които са избрали „духовната, културна и правна свобода“, каквато има в Русия.

Като начало Министерството на външните работи ще предоставя на тези чужденци еднократни визи за три месеца. За да ги получат, те ще трябва да се свържат с руското посолство или консулство в държавата, в която живеят понастоящем.

Русия дефинира „традиционните ценности“ с редица концепции в държавната си програма, одобрена през ноември 2022 г. Те включват: живот, достойнство, права на човека, патриотизъм, гражданство, служба на родината, високи морални идеали, силно семейство, творчество и приоритет на духовното над материалното. В списъка са още хуманизъм, милосърдие, справедливост, колективизъм, взаимопомощ и взаимно уважение, единство на народите, историческа памет и приемственост на поколенията.

В същия документ „традиционните ценности“ се противопоставят на „деструктивната неолиберална идеология“, която се налага на Запад и която според руските власти, насърчава егоизма, аморалността, отричането на патриотизма, естественото продължаване на живота, традиционния брак между мъж и жена, големите семейства , както и „пропагандата“ на нетрадиционни сексуални връзки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.