„Ахмат“: ВСУ проведоха блицкриг в Курска област с повече от 200 танка и над 400 бронирани машини

Украинското военно командване е замислило Курската операция като блицкриг. Затова и в тази операция Киев хвърли безпрецедентно количество военен ресурс – над 200 танка и повече от 400 бронирани машини.

Това заяви командирът на специалните сили „Ахмат“ и зам.-ръководител на главното военно-политическо управление на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Апти Алаудинов в интервю за предаването „Вечер с Владимир Соловьов“.

„Всички военни ресурси, които имаха в резерв, те ги докараха тук, цялото западно оборудване, което им беше доставено през последната година, те го струпаха в Курска област. Оказа се, че общо по време на този блицкриг те са имали над 200 танка и повече от 400 различни бронирани машини на това направление“, посочи генералът.

Алаудинов подчерта, че три четвърти от това оборудване е било унищожено още през първата седмица след нахлуването им край Курск, затова киевското командване се е принудило да хвърли в битката „дълбокия си резерва, който е съхранявало за най-критичния момент“.

По-рано Алаудинов съобщи, че на 19 септември руските военнослужещи в Курска област са превзели селищата Дарино, Николаево-Дарино и Борки в Курска област.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.