Pycкото външно paзyзнaванe: Kиeв готви инсценировка на pycки paкетeн yдаp по детско заведение

Украйна, подбудена от САЩ, подготвя инсценировка на „руска ракетна атака“ срещу детско заведение на територия, контролирана от Киев. Това се казва в съобщение на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация.

Сн: Директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин

„Според информация, получена от Службата за външно разузнаване, ръководството на специалните служби и военното командване на киевския режим, по инициатива на кураторите им от САЩ, подготвят поредната си нечовешка провокация. Подготвят инсценировка на уж руски ракетен удар срещу детско заведение на контролираната от Киев територия в Донбас, където населението е проруско – болница или детска градина – с голям брой жертви. Предвижда се широко медийно отразяване на тази трагедия с участието на водещи международни медии“, съобщи руското външно разузнаване.

По данни на ведомството чрез тази провокация САЩ искат да увеличат натиска върху КНДР и Иран, обвинявайки тези страни, че доставят на Русия балистични ракети. 

Според руското външно разузнаване „м​​​​ногобройните кървави провокации на Киев доведоха дотам, че малко хора в света още вярват в невинността на украинските власти“. „„Развитието на украинската криза показва, че Киев и неговите западни спонсори отказват да се учат от грешките си. След поредица от кървави провокации, включително циничните инсценировки в Буча и Краматорск, където ВСУ нанесоха удар по гарата, както и скорошното падане на украинска противовъздушна ракета върху болницата „Охматдет“ в Киев, малко хора по света вярват в коварството на Москва и невинността на Киев“, подчертават от руското външно разузнаване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.