Премиерът на Украйна: Русия унищожи всички ТЕЦ-ове и електроцентрали в Харков. И в останалите части на страната положението е критично (С ВИДЕО)

Всички топло- и електроцентрали в Харковска област, захранващи втория по големина град на Украйна и областта, са практически унищожени от руски атаки. Преодоляхме 3 отоплителни сезона, но предстоящата зима ще е най-тежката, каза премиерът на Украйна Денис Шмигал на пресконференция.

Миналата седмица беше публикувана прогнозата на Юрий Ковалчук, експерт в Украинския институт за енергийни стратегии. Според него през предстоящата зима украинските потребители ще останат без отопление и осветление до 20 часа от денонощието. Това неминуемо ще се случи ако руските удари по енергийната инфраструктура на Украйна продължат със същите темпове, каквито наблюдаваме през последния месец, информира той. Оптимистичният сценарий на тази прогноза предполага, че прекъсването на осветлението и отоплението в Украйна през следващата зима може да продължи до 12 часа на ден.

ВИЖ ВИДЕОТО:

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия няма ясни договорености с Украйна да спре с ударите по енергийните й обекти. А на фона на нахлуването на ВСУ в Курска област е трудно да си представим възможното постигане на каквито и да било споразумения, уточни той.

През последния месец руските въоръжени сили нанасят интензивни удари по енергийни обекти в 15 области на Украйна. Според Шмигал руските военни използват безпилотни самолети, крилати ракети и системи „Кинжал“. В резултат на това „Укренерго“ е въвело режим на тока в съотношение на 2:1 и извънредни прекъсвания на електрозахранването, за да поддържа системата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.