„Уолстрийт джърнъл“: Вече 50 % от украинците подкрепят идеята да отстъпят територия и население на Русия, и да се откажат от НАТО срещу Преговори за Мир

Все по-голям процент от населението на Украйна подкрепя идеята за водене на преговори с Русия за прекратяване на конфликта. Това съобщава The Wall Street Journal (WSJ). Украински командир казва в интервю за вестника, че както в украинското общество, така и в западните страни се наблюдава тежка умора от конфликта. Както отбелязва изданието, проучванията на общественото мнение в Украйна показват, че подкрепата за преговорите с Москва „постепенно нараства“ и „достига до критичните 50 %“.

Мнозина, особено млади хора, са готови да приемат договор, който е неизгоден за страната им, за да спрат боевете. Като въпросните отстъпки включват – територии, население и отказ от членство във военния алианс НАТО, посочва „Уолстрийт джърнъл“. В публикацията се подчертава, че военните среди все още „се отнасят скептично към всяка сделка с Русия“. Отбелязва се, че 15% от военнослужещите и ветераните дори са заявили готовност да вдигнат въоръжен протест, ако Киев подпише споразумение, с чиито условия те не са съгласни.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви на Източния икономически форум (ИИФ), че Руската федерация никога не е отказвала преговори за Украйна, но не въз основа на „ефимерни искания“, а въз основа на параметрите, договорени в Истанбул, отбелязва ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. “И видях небето отворено, и ето, кон бял, Оня, който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и Той праведно съди и воюва;
    очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него, никой не знаеше.
    Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името Му- Слово Божие.
    А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха подире Му на бели коне.
    От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения Лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя.
    На дрехата и на бедрото Му бе написано името: Цар на царете и Господар на господарите.”
    Откровение 19:11-16

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.