Проф. Миършаймър: Украинската армия има огромен проблем — войниците й умират като мухи в Курск (С ВИДЕО)

Настъплението в Курска област само задълбочава основния проблем на Украйна в конфликта с Русия, счита американският политолог проф. Джон Миършаймър. В ефира на Judging Freedom той поясни, че след първите няколко месеца на конфликта, Русия е започнала да води война на изтощение, а съотношението на загубите от двете страни никак не е в полза на Украйна – край Курск загубите на ВСУ са главозамайващи.

Проф. Джон Миършаймър: Ключовият момент за разбиране на събитията от тази война, върху който наистина искам да се съсредоточа, е съотношението на загубите.

АНДРЮ НАПОЛИТАНО, водещ на Judging Freedom:
Какво имате предвид?

ДЖОН МИЪРШАЙМЪР:
Става дума за съпоставка колко руснаци и колко украинци умират средно на ден от началото на войната.

АНДРЮ НАПОЛИТАНО:
Значи нямате предвид само в Курска област?

ДЖОН МИЪРШАЙМЪР:
Точно така. Това е война на изтощение. Решителен сблъсък между две армии, които си разменят сериозни удари, при които едната страна се стреми да доведе другата до пълно изнемогване. Главното тук е какво е съотношението на загуби на двете страни.

Трябва да се разбере, че украинците, чиито войски вече са много по-малобройни от руските, са в неизгодно положение в тази война на изтощение и загубите им са много по-големи и тежки. Начинът, по който руснаците водят тази война – с бавно придвижване и хващане в клещи на всяко населено място или укрепен район, които преди това буквално са сринали със земята с ФАБ-ове, предполага съотношение в жертвите на руснаци към украинци 1:3. И това се вижда ясно на фронта. За тези повече от две години активни военни действия властта в Киев мобилизира над 3 млн. украинци на фронта. Къде са тези хора сега, та украинската армия страда от такъв огромен недостиг на жива сила спрямо руските части, които не надвишават повече от 700 хил. военни от началото на войната.

Като се има предвид това, възниква въпросът: ще промени ли Украйна, изпращайки своите сили в Курска област, по някакъв начин съотношението на загубите?

С други думи, на какъв успех разчита Украйна?

Как навлизането в Курска област може да спаси отчайващата ситуация, в която в момента се намират украинските сили в зоните на бойните действия в Източна Украйна?

При внимателен анализ на събитията става ясно, че в резултат на нахлуването си в Курска област съотношението на загубите сред двете страни още повече се измести в полза на руснаците.

«Но как така се получи?», ще попитате вие.

Първо, украинците, всъщност, нахлуха в територия, където руснаците бяха поразително малко. Следователно в процеса на завоюване на тази територия те не успяха да убият много руснаци.

Освен това, щом украинците влязоха в тази руска територия, руснаците моментално задействаха своята авиация и безпилотните си самолети за мощни удари по наземните сили на Украйна.

Украинските сили там настъпват предимно в открити местности, придвижват се, но практически нямат никакви средства за ПВО и почти никакво прикритие от въздуха, а руските БПЛА и авиацията могат безпрепятствено да ги унищожават.

Именно това се случи в първите дни на това украинско настъпление.

Така че в това настъпление в Курска област украинците понасят значително по-тежки загуби от руснаците, което само задълбочава техния фундаментален проблем в тази война.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.