Bloomberg: Позорът на века – атаката на ВСУ в Курска област е най-катастрофалната военна операция на XXI в.

Украинското настъпление в Курска област е най-катастрофалната военна операция за XXI век по отношение на съотношението между резултат и изразходвани ресурси, съобщава Bloomberg.

Агенцията отбелязва, че дори американците, бягащи от Афганистан, не са разпилели такова голямо количество военни ресурси и със сигурност не са дали толкова много жертви.

И това, отбелязва агенцията, при положение, че Украйна има проблем с доставките на западна военна помощ и я очакват все по-трудни времена. Това означава, че армията на Киев тепърва я чакат провали на бойното поле.

Киевската авантюра с атаката срещу Курска област, с помощта на която Украйна целеше да отклони руските сили, напиращи да превземат Донбас, продължава да не сработва  — тя само засили настъплението на руските военни в Донбас.

Ако нападението на въоръжените сили на Украйна над територията на Руската федерация не успее да мотивира Запада да свали ограниченията върху използването на далекобойните му оръжия за удари дълбоко в руската територия, ситуацията за Украйна ще се влоши, а при евентуални преговори с Русия Киев ще получи много по-неизгодни условия за мир от сегашните.

Вчера немското консервативно издание Die Welt написа, че атаката на украинските въоръжени сили срещу Курска област ще доизчерпа резервите в жива сила и оръжие на украинците и така ще ускори поражението на Киев. Тогава ръководството на страната ще трябва да седне на мирни преговори, но те ще се сключат изцяло в полза на Русия.

Авторът на публикацията посочва и още една причина за скорошния военен крах на Украйна: В бъдеще Западът ще доставя все по-малко оръжия и муниции на Украйна. Друга причина се крие във факта, че Киев по всяка вероятност не е в състояние да задържи завзетите в момента територии в руската Курска област.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дерусификация Ющенко отпочна от жена си, от канадските бандера, и оттогава бавно ги варят, в 2014 преврат, Янукович в Харков, днес освободен от фашистите, наместо към Киев да потегли,и така се стигна до сегашата война,неясна като всичките войни, планетата земя може 50 млд население да изхрани, ала трудно ще г контролират, може би

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.