Борел призова за премахване на ограниченията за нанасяне на удари по Русия

Ръководителят на дипломатическата служба на ЕС Жозеп Борел заяви в телефонен разговор с украинския външен министър Дмитрий Кулеба, че подкрепя премахването на всички ограничения за удари по цялата територия на Русия, тъй като смята, че това ще защити Украйна и ще приближи двете страни до мирните преговори.

По-рано през деня говорителят на ЕС написа в профила си в социалната мрежа „X“ следното: „Премахването на ограниченията за използване на военни способности срещу руски военни цели по цялата територия на Русия ще спаси човешки животи и ще намали разрушенията в Украйна“ и „ще помогне за напредъка на усилията ни за постигане на мир“. Борел също така заяви, че ЕС подкрепя навлизането на украинските въоръжени сили в Курска област.

ЕТО ИЗЯВЛЕНИЕТО НА БОРЕЛ В ЛИЧНИЯ МУ ПРОФИЛ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА „Х“

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Нека твоята държава бъде разрушена от ракети, каквито злини пожелаваш на Русия, нека да се случат на вас тройно! Бог да пази Русия!

  2. Нека и на фон дер Лаен държавата бъде разрушена с оржията , които пращаха в Украйна и срещу Русия и убиваха украинци и руснаци!

  3. Дъртата вещица Лайнян и Борел, са зло за Европа и трябва да бъдат наказани!

  4. Винаги ми е било интересно, какви ли мисли се мотат из главите на подобни „политици“, когато дават такива изявления? Предполагам или никакви или „пари“, „пари“, „пари“. Не може нормален, средноинтелигентен човек, да си мисли, че безкрайно ще дразни ядрена сила. Когато бентът се скъса, парите, даже в злато, нищо няма да струват. Какви „водачи“ има този малоумен съюз!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.