Командирът на „Ахмат“: ВСУ в Курска област са вече напълно блокирани

Подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курското направление вече са напълно блокирани и се изтласкват от населените места. Това заяви заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Процесът на изтласкване започна още от втория ден. Нашата задача беше да блокираме всички участъци на тяхното възможно настъпление, след което да ги блокираме едновременно, което изискваше преди това да ги изхвърлим от определени села. (…) Сега атаките им са насочени единствено към няколко населени места, които са заети от руската армия, а врагът е в покрайнините им и се бори за оцеляване. Настъплението на противника е спряно напълно, той понесе и продължава да понася много големи загуби.

Успоредно с това наши части извършват зачистване на района и държим границата под огневи контрол. Сумска област е в огън, унищожаваме техните резерви, складовете им за муниции и горива, обстрелваме и конвоите им с техника и провизии. Тези части, които останат без гориво и муниции бързат да се предадат.

Част от подразделенията на ВСУ успяха да се изтеглят от Курска област и доколкото разбрах ще бъдат върнати да се включат в защитата на Донбас или на други направления по фронта“, отбеляза Алаудинов в ефира на Първи канал.

Войниците от специалните сили „Ахмат“ се готвят да отблъснат атаката на онези части от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които не могат да напуснат района на Суджа и в момента се прегрупират. По думите му, руските военни са наясно с няколкото места, където е възможно да се опитат да нанесат удари подразделенията на ВСУ в Курска област.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.