Виктор Водолацки: ВСУ изоставиха телата на стотици европейски наемници в Курските поля

Практика на войниците от Въоръжените сили на Украйна в Курска област е да изоставят телата на загиналите европейски наемници. Стотици трупове на германски, полски и френски наемници се разлагат в полята на Курска област и никой не ги прибира, защото никой няма нужда от тях. Това заяви пред ТАСС първият заместник-председател на комисията по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците на Държавната дума на Русия Виктор Водолацки.

„Там (в Курска област) има хиляди загинали наемници и украински войници, които лежат в полята. В това горещо време труповете им се разлагат, но никой не ги прибира оттам. Просто никой няма нужда от тях. Хвърлени са там за клане, като месо. Живите все още нашественици в Курска област очевидно са започнали да осъзнават това, защото вчера и завчера голяма част от украинските подразделения се предадоха в план. Но поляци и германци, чуждестранни наемници все още не са се предали, явно се опитват да преминат във втория ешелон, така че Курската битка скоро ще приключи“, каза Водолацки.

По думите му, нахлуването на украинските въоръжени сили в Курска област е било необходимо на Запада и съответно разпоредено от него, за да провери доколко са защитени границите на Руската федерация. Самият Зеленски не би се осмелил да направи такова нещо на своя глава. „Западът проучва границите ни, търси къде са слабите ни места и откъде може да влезе в Русия, как може да се развие по-нататъшна ескалация на военния конфликт, в който вече участва не само Украйна, но и страните от НАТО с цели свои военни подразделения. Така че нахлуването в Курска област не е решение на Зеленски. Той никога не би си и помислил да прави подобно нещо, защото подобен ход няма никаква стратегическа стойност и се превръща в безсмислена месомелачка за ВСУ. Зеленски просто е бил поставен пред свършен факт. И командирите, и инструкторите на Курската операция са се върнали от Англия буквално седмица преди атаката. Там са преминали обучение, там е бил изграден цял град като Суджа, който са ги обучавали да превземат“, каза руският депутат. 

Водолацки добави, че руските въоръжени сили действат много успешно в Курското направление, като свеждат до минимум руските загуби, включително на личен състав, жилищни сгради на местни жители и цивилни, които са останали в населените места. „Унищожаваме една по една точково и групите от нацисти, които са се разпръснали в горите, където действат като ДРГ“, добави той. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Трябва да се извиним на НАТО, разбрах, че инициативата за наливане на масло в огъня с още оръжия и войски, не е тяхна!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.