Алаудинов: ВСУ са разстрелвали от упор цивилни жители на Курска област, включително и деца (С ВИДЕО)

Подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в град Суджа в Курска област се прикриват от нашите удари, ползвайки като жив щит пленени цивилни в района, включително и деца. Разполагаме и с факти за разстрели на мирни жители в различни населени места в района. Това заяви генерал-майор Апти Алаудинов, заместник-началник на главното военно-политическо управление на руските въоръжени сили и командир на специалните сили „Ахмат“, предаде ТАСС.

„Тези дни събирах информация по различни канали – от нашите бойци на терен, от наши сътрудници, които ми писаха по канала, от мои помощници, а също и от видеа в телефоните на пленени от нас украински бойци. Събрах много информация и вече съм готов да я съобщя. (…) Какво направиха фашистките и сатанистки формирования, когато навлязоха на територията на Суджа? Влизат в детска градина, настаняват се на първия етаж, )…) качват децата и учителките на втория етаж. Ползват децата като жив щит. И тази картинка се повтаря във всички населени места в Курска област, които окупираха. Когато пристигнахме на място да затворим украинското нахлуване, бях убеден, че цялото мирно население от района на бойните действия се е евакуирало. По-късно разбрахме, че в почти всички населени места под украински контрол са останали някакво количество цивилни – старци, жени, деца…“, каза Алаудинов във видеоклип, публикуван в личния му канал в Телеграм.

Той отбеляза, че след началото на атаката на украинските въоръжени сили в региона са останали жители на граничните райони. „Записи с GoPro от телефоните на пленени от нас техни военни показват какво е отношението на тези укропо-фашисти към нашето мирно население. Те не воюват само с въоръжените сили на Русия, а с цялото мирно население на Русия, което не е като тях. Получих огромен брой снимки и видеа, на които видях цивилни, които просто бяха застреляни от упор, в главата, в тила. И всички тези цивилни, за съжаление, загинаха по наша вина. Много е тежко да си признаем, че ние не успяхме да ги защитим. На всички близки и роднини на загиналите изказвам дълбоките си саболезнования. Единственото, което мога да им обещая, че близките им няма да останат неотмъстени. Ще отмъстим на враговете. Ще им отмъстим за всеки убит от тях невинен жител на нашата обща страна, която сега е разделена – за всяка изнасилена и убита жена, за всяко дете – на снимките има и деца с отрязани преди убийството пръсти. И нашият поход ще продължи, докато всеки от вас не получи заслуженото“, добави командирът на „Ахмат“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.