Лавров: Путин заяви ясно, че преговори с Киев вече не може да има

Руският президент Владимир Путин ясно заяви, че след опита им за нахлуване в Курска област за преговори с Киев вече не може да става и дума. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в коментар за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ по телевизионния канал „Россия-1“. Фрагмент от интервюто е публикуван в Telegram-канала на водещия Павел Зарубин. Вижте го във видеото тук:

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Президентът ясно заяви вече, че след като започнаха атаките срещу Курската област, дори не атаки, а нахлуване в Курската област, повече за преговори не може да става и дума“, каза Лавров. „Президентът каза и една много важна фраза, на която бих искал да обърна внимание, че със сигурност ще оценим истинския мащаб на ситуацията малко по-късно.“

Външният министър на Русия потвърди, че САЩ са наредили атаките срещу газопровода „Северен поток“ през 2022 г. Така той коментира издадената миналата седмица от германската прокуратура заповед за арест на украинец по обвинение, че е организирал взривяването на газопроводите, по които се пренася руски газ за Германия под Балтийско море, както и статията на „Уолстрийт Джърнъл“, в която се твърди, че експлозиите са извършени от украински леководолази и са одобрени от тогавашния главнокомандващ на украинската армия.

По време на посещението си в Азербайджан Лавров повтори позицията на Москва, че всъщност Западът е организатора и извършител на терористичните взривове по Северен поток.

„Ясно е, че за да се извърши такава терористична атака срещу ключова инфраструктура, е имало заповед от най-високо ниво. Говорим за върха, командния център за целия Запад – това е Вашингтон“, заяви Лавров пред вестник „Известия“ във видеоинтервю, публикувано в канала му в Telegram.

По думите му, сега сме свидетели на опит на Запада да прехвърли вината за терористичния акт върху група пияни украински офицери, нещо, което той определи като „несериозно“.

„Уолстрийт джърнъл“ съобщи, че тогавашният висш военен командир на Украйна Валерий Залужний лично е ръководил плана за взривяване на тръбопроводите, използвани от Русия за доставка на газ за Европа. Според вестника президентът на Украйна Володимир Зеленски също е бил запознат с плана, но вместо да го отмени, го е одобрил. Не са успели да му въздействат дори ЦРУ, които са били запознати с плановете и са предупредили Зеленски и Залужни да не го правят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Същиите Американски боклуци който спряха Белене , газопровода през черно море на българските предатели участвали в това смърт.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.