Тръмп в интервю пред Мъск: Убеден съм, че ще се разберем с Путин след като спечеля изборите. Русия е голяма военна сила, а Украйна няма достатъчно мъже да се бият (С ВИДЕО)

Кандидат-президентът на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че е сигурен, че ще се разбере с руския президент Владимир Путин след като спечели изборите в Съединените щати. „Убеден съм, че ще се разбираме отново с него. Вижте, да се разбираме с него ще е много добре не само за нашите две държави, но и за света като цяло“, каза Тръмп в интервю пред собственика на социалната мрежа X (бивша Twitter) Илон Мъск. Разговорът бе излъчен на сайта на „Х“.

Доналд Тръмп също така отбеляза, че руският лидер е „добър преговарящ“, докато настоящият американски президент Джо Байдън има „нисък коефициент на интелигентност“. Той (Байдън-б.р.) през по-голямата част от времето говори пълни глупости, а най-фаталната му грешка беше когато допусна възможността Украйна да се присъедини към НАТО“, коментира Тръмп.

Според Тръмп сега никой не уважава САЩ. „Страната ни е в толкова лошо състояние в момента – и като икономика, и като имидж пред света“, каза той, добавяйки, че при негово управление конфликтите в Украйна и Ивицата Газа не биха се случили.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Вътрешните заплахи са много по-опасни за Съединените щати от тези, които идват отвън, от Китай или от Русия“,  каза Тръмп.

„В страната ни има сектантски политико-икономически кръгове, които са много по-опасни за нашата държава от руснаците или китайците. Ако начело на САЩ застане умен президент, тогава няма да имаме проблеми нито с тях, нито с Китай или Руската федерация“, каза още Тръмп пред Мъск.

Доналд Тръмп добави още, че сегашният темп на инфлация в страната е най-високия от век насам.

„Имаме най-високата инфлация за последните 100 години“, коментира Тръмп.

В интервюто си пред Илон Мъск Тръмп коментира и националната сигурност:

„Едно от първите неща, което научавата американските ученици в часовете по история е че главна задача на САЩ е да не позволи на сили като Русия и Китай да изравнят възможностите си с нашите. Това е нашата задача – да възпираме възхода на тези сили – на всяка от тях поотделно. Но днес имаме срещу нас цяла коалиция от такива държави – икономически възходящ Китай, надигаща се Русия, въоръжени до зъби Иран и Северна Корея. Ние ги наричаме „Ос на злото“, но почти цяла Азия ги подкрепя, подкрепя ги Африка и дори частично Латинска Америка. Навремето бяха „Ос на злото“, но днес имаме съвременна „Ос на злото“. Това са много мощни държави, с които не е благоразумно да воюваме, трябва да се споразумеем“.

След това Тръмп омаловажи сериозността на климатичната криза и нападна Джо Байдън:

„Най-голямата заплаха не е глобалното затопляне, при което океанът ще се покачи с една осма от инча през следващите 400 години… резултатът от това е че ще имате повече имоти на брега на океана, нали? Най-голямата заплаха не е климатичното затопляне, а ядреното нагорещяване, защото сега имаме пет държави, които разполагат със значителна ядрена мощ, затова трябва да забравим за глобалната война като средство за решаване на проблемите и час по-скоро да отстраним от ръководни функции глупави хора като Байдън, които плашат света с ескалации“.

След това Тръмп се върна на темата за Русия и заяви за пореден път, че е можел да спре инвазията ѝ в Украйна:

„Вижте, Русия победи Германия с наша помощ. Те победиха Наполеон. Русия си е там от векове. Тя е голяма бойна сила и да хвърлим Украйна срещу нея е много несправедливо. В Украйна вече няма достатъчно мъже, годни да се бият, те сега мобилизират млади момчета – почти деца, както и много стари мъже, и… ние сме в много лошо положение. Няма да съм краен в обвиненията си към американското ръководство по този въпрос, но мога да ви кажа, че ако аз бях президент, нямаше да позволя този конфликт да се случи. Впрочем не само аз, всеки умен президент можеше да го спре“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Самия факт, че нарича Русия „зло“, ми прави изключително лошо впечатление! Русия никога не е била „зло“, това са хора, които се трудят, създават, творят, строят, съзидават, не са и военнолюбци или рушители, защото те знаят най-добре какво означава война, злото е съвсем на друго място, но не и в Русия!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.