Освобождаването на Курска област: Русия Освободи Бондаревка, Михайловка и Коренево. Руската авиация Изпари десетки войници на ВСУ с термобарични бомби. Сводка от фронта на 10.08.24 г.

През последните 24 часа след обявяването на антитерористичната операция в Курска област руските сили са освободили 3 населени места – Бондаревка, Михайловка и Корнево. За целта руските сили са използвали термобарични бомби, които буквално са изпарили десетки украински войници. Анти-терористичната операция на Москва е в отговор на светкавичното нахлуване на над 1000 украински войници в Курск, съобщи Sky News.

Бързината, с която се разви украинското нахлуване и завземането на немалка руска територия, се дължи на това, че по руската граница има само една отбранителна линия – по самата граница, а отбранителните пунктове са разположени на голямо разстояние един от друг. Това е позволило пробива. Но вече разполагаме с всички необходими средства да унищожим вражеската групировка в Курска област в кратки срокове. Това заяви заместник-ръководителят на главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Русия и командващ специалните сили „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

Руската армия извърши въздушни удари срещу украинските сили, като при тези удари е използвала термобарични бомби, известни също като вакуумни бомби.

Налягането на огнената експлозия на тази бомба може да изпари човешки тела, съобщиха британските медии.

Ето как се разви антитерористичната операция на Русия срещу силите на ВСУ в Курска област през последните 24 часа.

Сводка от фронта на 10.08.24 г.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Как се нарича, когато един цял народ стои и гледа своето погребение? Украинците в момента са в това положение, обаче и ние също. Във властта са проникнали лица, които мнозинството не разпознава като свои водачи, но мълчи. Те говорят, подписват и вземат решения, а то мълчи. Те палят къщата му, вземат децата му, а то мълчи. Водят го в кланицата, а то мълчи. Каква е тази зараза, която отнема гласа ти, когато трябва да крещиш? Коя награда те кара да наричаш брат си „кацап“, а той тебе „немец“ и кръвта ви да хвърчи на талази, като срязана артерия?
    Войната на фронта е страшна, но това, което се случва в главите на хората, в момента, е хиляди пъти по-страшно! Хората се чувстват измамени, сякаш някой нещо им е взел и търсят, кого да обвинят за това. Медиите им крещят от всякъде, „те са“ и сочат. Кои са те, другите, лошите, злите, ограбващи съкровеното ни желание за мъничко щастие? Тези до нас, тези около нас, тези отсреща, тези на близо, новодошлите, заминалите, тези с дизелите, тези с новите дрехи… Разбирате ли какво става? Вавилонската ни кула се руши върху нас, излишните. Вече не можем да се разберем, дори да мислим, че говорим на един език. НЕ ЗНАМ КОИ СА „ТЕ“, НО АКО НЯКОЙ ОТ ТЯХ СЕ ОКАЖЕ ВЪВ ВЛАСТТА МИ ДА РЕШАВАМ СЪДБАТА МУ, СЕКУНДА НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЯ!!!

  2. Военните историци най-сетне откриха произхода на името на руския град Курск:

    „Всяка чужда сила, която атакува Русия, наближавайки град Курск, накрая се нахаква на големия руски КУР”.

  3. От Курска и Орла
    Война нас довела
    До самых вражеских ворот.
    Такие, брат, дела.
    Когда-нибудь мы вспомним это,
    И не поверится самим.
    А нынче нам нужна одна победа,
    Одна на всех – мы за ценой не постоим.

    Слова Пр Медведев
    Музыка Булат Окуджава

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.