Русия: Продължава операцията след опита за пробив на ВСУ в Курска област, унищожени са 660 войници и 82 бронирани машини на врага

От началото на военните действия в Курското направление Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили общо 660 военнослужещи и 82 бронирани машини. Това съобщиха от руското министерство на отбраната. От ведомството уточниха, че „операцията по унищожаване на подразделенията на украинските въоръжени сили продължава“.  ТАСС събра основната информация за ситуацията.

Обстановката в региона

– През изминалото денонощие групировката „Север“ заедно с органите на руската Федерална служба за сигурност (ФСС/ФСБ) е спряла настъплението и опитите за пробив на формированията на украинските въоръжени сили в Суджанския и Кореневския райони на Курска област, съобщиха от Министерството на отбраната. По данни на ведомството през денонощието не е допуснато настъпление на противника в района.

– Идентифицираните струпвания на жива сила и техника на Въоръжените сили на Украйна се обстрелват, а руските военни пресичат опитите на отделни части да пробият на територията.

– Нанасят се въздушни удари по настъпващите резерви на украинските въоръжени сили в Сумска област.

Загубите на Киев

– От началото на бойните действия в Курското направление Киев е загубил общо 660 военнослужещи и 82 бронирани машини.

– За денонощие ВСУ са загубили до 400 военни и 32 бронирани машини.

Изявления от местните власти

– Противникът не е навлязъл дълбоко в територията на Курска област, а напротив, отстъпва. Това съобщи по „Първи канал“ изпълняващият длъжността заместник-губернатор на региона Андрей Белостоцки.

– По думите му около 3000 жители на граничните населени места са били евакуирани. За приемането им са подготвени 21 центъра за временно настаняване.

Загинали и ранени

– По последни данни са загинали петима цивилни.

– 34-ма пострадали, включително пет деца, в момента се лекуват в болници, каза помощник-министърът на здравеопазването на Русия Алексей Кузнецов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.