Медведев за събитията в Курска област: Руската армия трябва да настъпи и към териториите на остатъчна Украйна

След събитията в Курска област „специалната военна операция“ на Русия трябва да придобие екстериториален характер. Руските войски трябва да продължат към Одеса, Харков, Днепропетровск, Николаев, Киев и по-нататък, заяви днес заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев. Коментирайки в канала си в „Телеграм“ украинското нахлуване в Курска област, Медведев заяви, че операцията на Москва вече не трябва да има за цел само да освободи териториите, които Москва e обявила със закон за свои и че Русия ще спре да напредва само когато сметне, че това е приемливо и изгодно за нея.

„Има още една важна политическа и правна последица от нахлуването на ВСУ в Курска област. От този момент нашата специална военна операция трябва да придобие откровено екстериториален характер. Това вече не е просто операция по връщане на на нашите територии в Донбас и Новорусия и наказание на нацистите. Може и трябва да се тръгне към земите на остатъчна Украйна чак до Одеса, до Харков, до Днепропетровск, до Николаев и отвъд тях“, написа Медведев.

Според него по този въпрос „не трябва да има ограничения в смисъл на някакви признати граници на украинския Райх“.

„И след събитията в Курска област вече можем и трябва да говорим за това открито, без повече дипломатически реверанси. Терористичната операция на последователите на Бандера срещу международно призната руска територия край гр. Суджа трябва да премахне всякакви табута у нас по тази тема“, уверен е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия.

„Трябва да си извлечем сериозна поука от случилото се и да изпълним това, което началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов обеща на Върховния главнокомандващ – безмилостно да разгромим и унищожим врагът“, призова бившият президент.

Освен това той пожела възстановяване на ранените в района на Курск и заяви, че най-добрият спомен за загиналите е внимателно обмисленото възмездие.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи за 16 унищожени украински дрона през изтеклата нощ – 14 над Белгородска и два над Курска област. За денонощие Белгородска област е била атакувана с дронове 86 пъти, пострадали са 16 мирни жители, посочи още министерството.

Вчера началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили ген. Валерий Герасимов, цитиран от ДПА, съобщи във видеоразговор с руския президент Владимир Путин, че в масираната атака срещу руската Курска област, започнала на 6 август, участват до 1000 украински войници. Унищожени са около 300 от тях, както и 7 танка и 22 бойни машини на пехотата.

Според руските власти хиляди мирни жители са избягали от пограничните села, попаднали в зоната на сраженията, като има убити и ранени. Губернаторът на Курска област Алексей Смирнов обяви вчера извънредно положение в областта.

Освен това той пожела възстановяване на ранените в района на Курск и заяви, че най-добрият спомен за загиналите е внимателно обмисленото възмездие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ваше Белгородие госпожа халява, дачния район Харков, дронове сега е урожая. 800 000 погребения е извършила фирмата Зеленски, за байряци, паметни знаци, ритуали. В Сужук, Курско, газоразпределителна стация це Европа не работи, веднага поскъпна газа, Германия същращава производство. Странната територия с прибавено У пред окраина след Съветския съюз, населява един народ, руски, само галиция, волина са с полски украинци, и Бандера, не всички в Карпатите са унгарци, има русини и не искат да са унгарци. 12 до 15 трилиона долара оценят американци минералните ресурси на Донбас, и литий, от особен интерес и за Китай

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.