Командирът на „Ахмат“: Безвъзвратните загуби на ВСУ са над 700 хил. души

Безвъзвратните загуби сред украинските военнослужещи по време на специалната военна операция надхвърлиха 700 хил. души. Това заяви заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на Въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов, предаде ТАСС.

„Точните данни за безвъзвратните загуби на украинската страна в края на 23 година бяха малко над 600 хиляди души, а към днешна дата те навярно са надхвърлили 700 хиляди – тоест това е безпрецедентно“, каза той в ефира на предаването „Соловьев Live„.

Стабилният напредък в ключови зони на Донецкото направление ни позволява да се надяваме на пълното освобождаване на Донецката народна република (ДНР) в близко бъдеще, съобщи още Алаудинов. „Напредъкът в ключови райони на Донецкото направление е много добър. Бойците на руското министерство на отбраната дават отлични резултати. Смятам, че скоро ще обявим пълното освобождаване на ДНР. Ефективността на нашите действия е особено очевидна в контекста на това, че ВСУ получават и използват огромно количество западно оръжие – на практика всичко, което Западът може да отдели и да им предостави“, написа междувременно той в канала си в Telegram.

Той добави, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) понасят огромни загуби по цялата линия на бойно съприкосновение. „Бойците от ВСУ са деморализирани, не искат да воюват и при най-малката възможност се предават“, добави Алаудинов.

Доставките на американски изтребители F-16 в Украйна няма да спрат настъплението на руските войски, заяви генерал-майор Апти Алаудинов. „Когато кажат: ВСУ ще получат F-16 и ще направят някакъв фурор на фронтовата линия – картината ще е същата, защото тези F-16 няма как да преодолеят нашата противовъздушна защита – ще бъдат унищожени за отрицателно време. Те няма да променят нищо. Каквото и да дадат днес на Украйна западните сили, тя не е в състояние да накара нашите подразделения на руското министерство на отбраната да спрат да напредват“, каза той по-рано Алаудинов пред телевизионния канал „Россия-1“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.