Християнофобия, изродско шоу, украинска пропаганда, срив на цивилизацията, срам. Гневни реакции във Франция след откриването на Олимпиадата

Френският епископат осъди церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж. Според духовенството тя „за съжаление включва сцени на присмех и подигравки с християнството“, пише „Фигаро„.

„Тази сутрин мислите ни са с християните от всички краища на света, които бяха засегнати от крайния и провокативен характер на някои от сцените на церемонията по откриването на Олимпийските игри. Надяваме се те да разберат, че олимпийската идея далеч надхвърля идеологическите пристрастия на няколко артисти“, предава вестникът части от прессъобщение на френския епископат.

Духовниците допълват, че това събитие е дало на света през годините „много прекрасни моменти на красота и радост, богати на емоции, но откриването му тази година в Париж беше шокиращо непристойно“.

В допълнение вестникът отбелязва, че церемонията по откриването на Игрите е била критикувана и от много френски консервативни политици.

Според Ерик Земур, председател на партията „Реконкиста“, изпълненията на церемонията не са „гласът на Франция“, а на „неолиберално малцинство, способно на всякакви провокации“.

„Отвратителна сатанинска пропаганда по всички канони на господстващата в момента в Европа антинационална и анти-християнска идеология“, заяви френският политически и обществен активист Жан Месиа.

Десният активист Дамиен Рийо нарече разиграната по време на откриването на Олимпиадата от артисти-травестити „Тайна вечеря“ на Леонардо да Винчи „потресаваща християнофобия“.

„Това е безвкусно, да не говорим, че е дипломатически провал на Франция пред всички християнски страни“, смята той.

По повод циничното сатанистко шоу журналистката Жулиет Бриен, която работи за списание L’Incorrect, отказа да отразява Олимпийските игри през 2024 г. след церемонията по откриването.

„Като искрено патриотична французойка и християнка отказвам да участвам в това изродско шоу и се извинявам на вас, света“, написа тя на 26 юли на страницата си в социалната мрежа „X“.

На 26 юли в Париж се проведе церемонията по откриването на Летните олимпийски игри – 2024. Олимпийският огън беше запален от лекоатлетката Мари-Жозе Перек и джудистката Теди Ринер. След това певицата Селин Дион изпълни пред публиката „Химн на любовта“ на Едит Пиаф. По време на церемонията по откриването на Олимпийските игри 2024 г. олимпийското знаме беше окачено на мачтата с главата надолу. Освен това дикторът на парада на спортистите в Париж, когато по Сена премина лодка на южнокорейския национален отбор, съобщи, че това е отборът на Северна Корея.

По време на церемонията по откриването артисти-травестити изпълниха пародия на Тайната вечеря – последната вечеря на Иисус Христос преди разпъването му на кръста. По време на представлението травеститите заеха местата на апостолите, а един гол диджей, боядисан в цветовете на украинското знаме, се представи за Божия син. Гръцки медии нарекоха пародията срив на цивилизацията и християнската култура в Западна Европа.

В коментар на това говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че церемонията по откриването на Олимпийските игри е била огромен провал, защото е съчетала всички нелепи „достижения“ на съвременната западна цивилизация наведнъж.

Евродепутатът Марион Марешал Льо Пен, племенница на Марин Льо Пен, един от лидерите на френската партия „Национален сбор“, нарече представлението отчаян опит да се заменят ценностите на спорта и красотата на Франция чрез груба пропаганда с културата на „будните неолиберали“.

Олимпийските игри се провеждат в Париж от 26 юли до 11 август. Само 15 спортисти от Руската федерация са допуснати да се състезават в пет вида спорт, защото само толкова са се съгласили да участват с неутрален статут. Параолимпийските игри ще се проведат от 28 август до 8 септември.

Източник: „Известия“, lefigaro.fr

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Шибаното педерастче и герофил макарон не пропусна да рекламира педерастията на Олимпиадата.
    Това са съвременните „европейски (еврейски) ценности“.
    Дали евреите (въпреки, че ги пактикуват) одобряват педерастията?
    За тях е изгодно – колкото повече педали и лесбийки – толкова по – малко гои (не-евреи). Педалите СЕРАТ А НЕ РАЖДАТ!
    Ако бях спортист не бих се явил на олимпиада за педерасти.

  2. Още повече, че педерастия + лесбийство + останалите 50+ извращения + нацизъм + чифутски интереси олицетворяват съвременната, вече БИВША украйна.

  3. Духовната деградация на Запада достигна своя признат връх.През това време вместо информация, нашите медии ни занимават с всевъзможни глупотевини.
    В Труд например със забременяването на Бурджу Бириджик, за която даже не се споменава, че е турска актриса.Такъв информационен боклук пълни всичките ни евроатлантически медии.Така се постига оглупяването и дебилизирането на един народ, което у нас има огромен резултат.

  4. През това време такива колоси на русофобията като Огнянчо Стефанов от Фрог нюз, че и много други не спират да изригват своята политическа воня.“Миротворецът Румен Радев в море от 207 „военнолюбиви“ нации в Париж. Макрон пуснал ръка на Десислава Радева…“ А третата световна война, както пише Иванджийски вече е започнала на 22 юни тази година.

  5. Педерастия на виско висока педерастия, видна, и това работи злото, служи на доброто още да се подобрява

  6. Педерастия на високо висока педерастия, видна, и това работи злото, служи на доброто още да се подобрява

  7. Български люде, не се чудете, защо е такова извращението и падението? Погледнете само Емануел Макрон-Ротшилд е женен за чичо му Бриджит Макрон-Ротшилд. Защо Ви е чудно, че тези извратени рептиловидни-хибридни дегенерати са двуполови маймунки?

  8. Днес, написах коментар в Ютуб по повод церемонията. Написах, че трябва да убием сатаната…и ме цензурираха!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.