Близо 10 000 души се включиха в „Шествието за семейството“ (видео, снимки)

Близо 10 000 души се събраха на „Шествие за семейството“ в София, превръщайки го в най-голямото ежегодно обществено мероприятие в страната. Родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство, изразиха своето негодувание срещу провеждането на гей парада „София Прайд“ в деня на Черешова задушница.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Организаторите на „Шествие за семейството“ съобщиха, че събитието е деполитизирано. 

Миналата година също беше организирано „Шествие на семейството“ с настояване държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и цел.

Преди дни поход в подкрепа на традиционното семейство премина по централните улици в София. Инициативата беше организирана още в Пловдив и във Варна.

Тържественото шествие започна с молебен пред храм-паметника „Свети Александър Невски“. Последва изпълнение на химна на България.

Призивът на организаторите бе на днешната Черешова Задушница да бъдат почетени починалите ближни – в смирение, а традиционното християнско семейство да бъде благословено. 

Кристиян Шкварек, Давид Александров и Пламен Пламенов Мирянов произнесоха кратки речи.

„Ще бъда кратък, както никога. Искам да ви благодаря за нещо, което за нас беше просто мечта“, сподели Шкварек и разказа за първия поход на традиционното семейство, посрещнат с недоверие и събрал едва 400 души.

„Но броят на хората расте. Миналата година бяхме 6000, а днес сме се събрали около 10 хиляди души. Ние даваме сигнал към Европа. Че консервативните ценности са приоритет“, заяви още той.

Шампионът Кубрат Пулев сподели от трибуната, че е на шествието, за да се докаже, че „обществото има силен, здрав дух и много добре знае как да пази своите ценности и морал“: „Всеки един от нас е Божие творение, във всеки един от нас има частица от Господ. Това не бива да го забравяме и винаги трябва да го отстояваме. Това е пътят ако искаме да живеем в демократично общество. Държавата ни не трябва да забравя семейството, стойностните неща, защото природата е определила кой какъв да бъде.“

Боксьорът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева застанаха начело на похода в защита на традиционното семейство, който тръгна от площад „Александър Невски“ и премина по столичните улици, стигайки до Националния дворец на културата, където се проведе концерт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. E, шествието било деполитизирано ! Ай честито !
    Когато се научите да ги политизирате тия шествия тогава чакайте успех.
    Щото онова на прайда си е баш политизирано!

  2. Бреййй пуснаха ми коментара, кога пиша критика а професорката ма режат…

  3. Великото шествие с полското джудже католик-сатанистче няма как да не спаси българите. Очевидно някой от тия педали ги готвят да заменят надполковник-пухчо и мошеника строител на крепости, ама кой да се сети?

    • Не си далеч от истината… да ти кажа … направо си в десетката!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.