Лари Джонсън: Руската военна стратегия е гениална. В Украйна руснаците разрушават потенциала на НАТО (С ВИДЕО)

Руската военна стратегия в Украйна. Тя ще доведе до унищожението на НАТО. Това заяви пред видеоблога DeepDive бившият главен анализатор на ЦРУ Лари Джонсън.

Какво всъщност правят руснаците в Украйна? Как водят тази война? Те разтягат фронта, заедно с живата сила на противника и педантично смилат ресурсите, идващи на фронта, унищожавайки ги, не само на фронтовата линия и в нейния тил, а също и по пътя й към предната линия.

„Не виждам как това може да продължи още една година, като гледам какво прави Русия. Да, те напредват бавно, но пък методично, а причината е, че, първо, се опитват да минимизират собствените си загуби, и второ – тактиката им е такава, че принуждава Украйна непрекъснато да преразпредели сили по цялата фронтова линия“, коментира експертът.

„Принуждавайки украинците непрестанно да придвижват войски и техника, за да запушват дупки по 1000-километровия фронт, руснаците ги удрят в движение, атакуват ги и ги унищожават. Освен това руснаците разпънаха фронтовата линия максимално. Тя винаги е била около хиляда километра, но преди година Русия не атакуваше едновременно навсякъде, както прави сега. В момента боеве се водят почти по цялата 1000-километрова фронтова линия, защото руснаците имат както човешки ресурси, така и материални запаси“, мотивира се Джонсън.

„Ако надуваш и надуваш един балон, ще стигнеш до момент, в който той ще се спука, защото си го разтегнал над възможностите му да задържа въздух. Ето това правят руснаците с украинците. Те ги принуждават да разтеглят силите си и ги унищожават в процеса на придвижването им от едно място на фронта към друго“, каза Джонсън.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Според бившия главен анализатор на ЦРУ с тази стратегия Русия всъщност разрушава целия потенциал на НАТО.

„Защото НАТО продължава да доставя оборудване, което не може да замени. Истината е че страните от НАТО – САЩ, Германия и Англия и пр. нямат достатъчно количество военни фабрики, които да произвеждат това ново оборудване. И причината за това е че нямат достъп до достатъчно количество критични ресурси за производството на най-важните си оръжия“, добави бившият аналитик на ЦРУ.

На въпрос дали сегашният голям приток на доброволци в руската армия може да се забави в някакъв момент, Джонсън отговори: „Не на този етап. И една от причините това да не се случи е в засилената войнствена реторика на Запада, който не спира да се заканва, че ще нападение и унищожи Русия. Това буквално взривява фойерверки от патриотизъм в Русия“.

Изявленията на западни лидери, че Русия се сближава със Северна Корея, защото вече изпитва недостиг на някои оръжия и муниции са пълни глупости, всичко е много по-лошо за Украйна и Запада, коментира още Лари Джонсън.

„Западните анализатори тълкуват всичко погрешно. Те казват: Русия се нуждае от оръжията на Северна Корея. Това са глупости! Какво се случва всъщност? Русия предостави на Северна Корея функционираща лаборатория на живо, където те могат да тестват оръжията си, за да видят как работят в реални бойни условия. Севернокорейците имат свой собствен технически персонал, работят заедно с руснаците, когато изстрелват балистични ракети и други системи, проследявайки как работят, колко са точни“, обяснява той.

„Второ, Путин ще изпълни заплахата си, че ако Западът започне да атакува руска територия, Северна Корея ще получи всичко необходимо от Русия. Русия има по-добри оръжейни системи от Северна Корея, която има голямо количество, но Русия има повече качество“, добавя Джонсън.

„Това е дипломатическа игра, която глобалният Юг наблюдава. И просто сравнете: на Петербургския международен икономически форум, където Путин произнесе няколко геополитически речи, участваха 136 държави. И сравнете техния брой с броя страни, които отидоха в Бюргенщок (на „Срещата на върха за мир“ в Швейцария, на която имаше 93 държави и 8 НПО- организации, бел. ред.)“, добави анализаторът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.