Военен експерт: Украинските сили контролират не повече от 2% от територията на ЛНР

Настъплението на руските сили в Купянското направление и освобождаването на село Артемовка намалиха площта на територията под контрола на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Както каза военният експерт Андрей Марочко пред ТАСС, сега украинските войски контролират не повече от 2% от територията на републиката.

„След настъплението на нашите войски в Купянското направление в районите на населените пунктове Новоселовское и Стелмаховка, освобождаването на селището Артемовка и успешните действия в Сватовско-Кременския участък площта на окупираните територии беше значително намалена. (…) Фактически украинските бойци контролират не повече от 2% от нашата територия“, каза той.

Марочко уточни, че под контрола на украинските въоръжени сили остават съвсем малки късчета територия от Луганската народна република (ЛНР) в Краснолиманското направление и в района на Лисичанск.

На 11 юни Министерството на отбраната на Русия съобщи за освобождаването на две нови населени места – Артемовка в ЛНР и Тимковка в Харковска област.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.