Киев преименува улица „Пьотр Чайковски“ на „Виктория Нюланд“

Улицата, носеща името на великия (руски) композитор Пьотр Чайковски в Киев ще бъде преименувана на улица „Виктория Нюланд“, съобщава управата на украинската столица.

Кметът на Киев Виталий Кличко подписа указ за промяна на името на улицата в чест на бившия високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ, която е политическият организатор на цветната революция и кървавия в Киев довел до свалянето на законно избрания президент Виктор Янукович и установяването на антируската прозападна власт в Киев. Нюланд дори носеше бисквити и сандвичи на протестиращите на Майдана през 2013 година.

Захарова: Виктория Нюланд е уведомила Блинкен, че подава оставка. Причината няма да ви кажат, но тя е в провала на антируската политика на Байдън

Припомняме, че преди дни държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен съобщи, че Виктория Нюланд се оттегля от поста заместник държавен секретар. В официално съобщение Блинкен обяви:

„Виктория Нюланд ме уведоми, че възнамерява да се оттегли през следващите седмици от поста заместник държавен секретар по политическите въпроси – роля, в която тя олицетворяваше ангажимента на президента Байдън да върне дипломацията в центъра на външната ни политика и да съживи глобалното лидерство на Америка в ключов момент за нашата нация и света.

През последните три години Тория ръководеше Департамента във всички области – от справянето със сложните кризи в Сахел, Хаити и Близкия изток до разширяването и укрепването на американските съюзи и партньорства в Европа и Индо-Тихоокеанския регион.

Но именно ръководството на Тория по отношение на Украйна ще бъде изучавано от дипломатите и студентите по външна политика през следващите години. Нейните усилия бяха незаменими, за да се противопостави на пълномащабното нахлуване на Путин в Украйна, да събере глобална коалиция, за да гарантира стратегическия му провал, и да помогне на Украйна да работи за деня, в който ще може да се изправи здраво на собствените си крака – в демократичен, икономически и военен план.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Е,и? След няма и година ще го върнат.Смешник се оказа и тоя боксер

  2. КиеФската хунда да не забрави да кръсти площада си магареФ и улици на академикоФ, гЪбриелоФ, мутрьопръстовете, шиши, доган, кУрнела, костадин-европейски, кирчо-кокорчеФ…… и останалите милиони дебългаризатори вилнеещи 35 години в родината ми.

    • Еврейската хунта в Киюф е верен слуга на еврейката Виктория Нюланд.
      Всички министри на хазарската хунта в Усрайна са чифути. Там е вход забранен за гои (не-евреи) и кучета.

      • Аха, това е ясно. Същото е и в краварското сатанинско царство.
        Как ще допуснат нормални хора, все пак целта е избиване на православните.
        Много хора им е смешно, като кажа че се провежда геноцид над православни, но да проследяват военните действия и главните жертви. Дори в Африка и Азия се целят само в православните райони.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.