Индийски топ дипломат: Думите на Макрон са блъф. Русия печели войната, а това означава разпад на западните структури! В отчаянието си Вашингтон и Брюксел плашат Русия с ескалация!

Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за възможността западни държави да изпратят свои войски в Украйна, говори най-вече за това в колко безнадеждна ситуация е Запада. В това изявление прозира дълбоко отчаяние – то имаше за цел да тества реакцията на Русия и Вашингтон и Брюксел да си направят изводи възможно ли е да ескалират още конфликта без да се стигне до ядрена война. Това коментира пред ТАСС индийският топ дипломат и експерт по международна сигурност Мелкулангара Бхадракумар.

Според него „мотивът им е бил да тестват Русия, за да разберат дали могат още да ескалират този конфликт“. „Те проверяват границите, прага на търпимост на Русия“, каза Бхадракумар.

„Въпросът не е дали в Украйна наистина ще се появят натовски войски през април или май. Първоначално се шокирах, че въобще на някой му хрумва да изрази публично подобна скверна мисъл, защото ако такова разполагане се случи, не мисля, че Русия ще се отнесе лекомислено към него. Още повече, че до момента Русия е изпълнила всичките си предупреждения. И сега предупреди, че ако западни държави пратят свои войски – това ще доведе до война между НАТО и Русия – тоест ядрен сблъсък. Така че те заплашват Русия. Заплашват я отчаяно – за да й демонстрират, че няма да я оставят да спечели. Но Русия прекрасно знае, че те нямат повече ресурси за конвенционална война срещу нея, а ядреният сблъсък не е опция за никого. Русия знае, че те блъфират“, каза той.

Макрон и Шолц на конференцията за Украйна в Париж, 26 февруари 2024 г., където френският президент заяви, че не е изключено изпращането на западни сухопътни сили в Украйна

Според експерта Западът постепенно и внимателно се изкачва по стълбата на ескалацията, защото няма друг избор. Русия успешно се справи със санкциите и побеждава целокупния съюз НАТО на територията на Украйна. „Пълна победа на Русия е неприемлива за тях. Това би означавало смърт на НАТО, колапс на трансатлантическата система, пълна загуба на позициите на САЩ като световен хегемон. Тоест, въпреки, че не са способни да сломят Русия, думите на западните лидери, че Русия трябва да бъде победена на бойното поле, не са само реторика. Те ще ескалират конфликта докато Путин не сложи пръста си на ядреното копче. Затова трябва да се отнасяме по-сериозно“, отбеляза Мелкулангара Бхадракумар. По думите му, „реакцията на Русия показва колко сериозно тя приема това“.

Експертът смята, че е много малко вероятно думите на Макрон да станат реалност. „Макрон си е Макрон, той говори различни неща. Обикновено на него му възлагат да говори неща, от които другите европейски лидери се опитват да се дистанцират. Европейското обществено мнение не го приема на сериозно“, каза той и подчерта, че „този човек отдавна не се ползва с никакво доверие“, добави индийският дипломат. Според него „такъв сериозен външнополитически ход, като заявения от Макрон – Франция да разположи свои войски в чужбина, в чужда държава, което може да доведе до война, трябва да има обществена подкрепа, преди всичко в самата Франция. А аз не мисля, че Макрон има такова авторитетно лидерство във Франция днес“, заяви индийският дипломат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Сватбарски кушии, искат да изплашат Русия да им клекне за мир в Украйна по техните правила. И медийно отласено уж секретно инфо фр бомбардировачи и тауруси вермахт да ударят кримски мост не знаят, че Съветската армия на ниво дивизия разполага със страгегически ядрени заряди и решението е остовено за ниво дивизия. И няма собственик на фабрика за пари който сам ще си я изпепели, сватбарски лакардии булка пазарят

  2. Използвам случая да изразя възмущението си към блокирането на Свободното слово, в частност към жаркото перо на една истинска Българка- г-жа Милена Върбанова!
    Имах щастието да се запозная лично с нея по Божията Воля!
    Откакто я блокираха в един “ужким” свободомислещ сайт- не го чета!
    Господ си знае работата!
    Благодаря Ви за жежкото, истинно перо- скъпа Сънародничке!
    Бог да Ви пази!
    Делото Ви ще остане в Историята- истинската!
    Имате морална подкрепа от повече хора, отколкото се осмеляват да се заявят!
    Благодаря Ви!
    Бог с нас и ние с Вас!

  3. Анонимен Солидарен съм с твоята оценка и апел. Позор е една рядка журналистка да бъде третирана така, а да цъфтят по екраните такива като Ризова.Събитията у нас зреят всеки ден. Трябва да отхвърлим този колониален режим и тези роболепни слуги. Колко милиарди загубихме от последните 33 години евроатлантически слугинаж. Губим по 400 милиона само от отказа за южния поток, колко от АЕЦ Белене и от всичко останало. Вън от НАТО, нямаме нужда от чужди войски у нас, нямаме нужда и от чужди търговски вериги, от еврозоната и т.н. Искаме си националното достойнство и суверенитет.

  4. Честит празник съотечественици, честита баба Марта. Не омразата, а разумът и човешката любов ще спасят света. И той го разбира това всеки ден. Всеки който може трябва да отиде на Шипка в неделя, да покажем на света, че ние сме народ, а не мърша, че ние не само не мразим Русия и руснаците, ние сме с тях славянски братя, както и с украинците и със веки угнетен човек на планетата.

  5. Г-н Иванов- вън от отан, ес, шенген и сие!
    България е на българите!
    Българите от Шипка, Батак, Стара Загора, Карлово, Калофер, Търново, … България!
    Някои ни “погребаха” живи!
    Да видим!
    Същите сатанински изчадия!
    Докато има българи, Шипка, флагове- ще ни има!
    Който копае гроб другиму- сам пада в него!
    Малко им остава на плашипутарниците!
    Около една година!

  6. Българи-обръщам се към вас.
    Не съм по- умен капацитет от вас, но може някой да чуе.
    Създавайте връзки и общности със съмишленици. Пазете децата си от джендъриите на “държавата”.
    Свързвайте се с хора по селата, произвеждайте собствена храна, пазете и съхранявайте българските семена, билки и животинки.
    Пазете природата и подхождайте с благодарност към нея.
    Пазете водите, планините и реките. Пазете и съхранявайте природата.
    Имате право да се самосъхраните.
    До тогава- пазете животинките, природата, дърветата, билките, тревите.
    Когато ходите по планините-взимайте торбички и събирайте боклуците на уродите.
    Земята е нашата родина. Нека я почистим. Нека направим нещо добро!
    Не е нужно да ги мислим. Достатъчно е да им изхвърлим боклуците.
    От няколко години го правя.
    Преживях подигравките в София- в Ловния парк!
    Смяха ми се!
    Че събирам боклуци!
    След три дни станахме трима!
    Слушайте Сърцето си!
    То копнее да бъде полезно!
    Обичам ви и ви прегръщам!

  7. Поклон пред всеки истински българин. И аз обирам боклуците около нашия блок и не се срамувам от това, това е един процес, в който трябва да бъдат увлечени всички, ще стане бе хора, Вервайте.

  8. Народ, чиито мъже играят ледено хоро в ледени води, а жените- танцуват върху въглени- няма начин да бъде победен!
    Амин!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.