Руснаците превзеха Степовое и нахлуха в Авдеевка от север и юг (С КАРТИ)

Степовое се превърна в гробище за западни танкове и бронетранспортьори

Руските сили превзеха Степово (Степовое) след тежки боеве с украински бронирани формирования, след което направиха маньовър и нахлуха в град Авдеевка от север.

Припомняме, че руската армия навлезе в гр. Авдеевка от юг още вчера.

-На север от Авдеевка руската армия напредва по железопътната линия, като пое контрола над станция 437 на 2 км. от Новокалиново.

– На изток от града руската армия напредна на юг от хълма Терикон, поемайки контрола над лечебните заведения, докато сблъсъците с украинската армия се водят в покрайнините на кв. Дача.

– От югоизток руската армия навлезе в града и превзе сградите на индустриалната зона Промка. Информацията сочи, че украинската армия е отстъпила изцяло от този голям индустриален район.

Украинската групировка в Авдеевка е заплашена от обкръжение, тъй като на север две руски групировки са на път да затворят чувала, намирайки се само на 1,5 км. една от друга.

При превземането на силно укрепения район на с. Степовое на север от Авдеевка руснаците буквално смазаха украинската защита и последвалата тяхна контраатака с десетки американски бронирани машини „Брадли“, танкове „Леопард“ и др.. 17 от тях бяха унищожени и само 3 успяха да напуснат полесражението.

Украински източници: Руските войски влязоха в Авдеевка и от север!

Руските войски продължават настъпателните си действия по периметъра на Авдеевка.

В началото на седмицата руски части навлязоха в Авдеевка от юг, заемайки позиции в района на Ясиновацки. Днес руските войски превзеха селището Степовое северозападно от Авдеевка, като едновременно с това увеличават артилерийските обстрели по града от юг, от посока Водяное.

В момента има съобщения, че руските войски са влезли в град Авдифка в района на Авдеевската пясъчна кариера в северната част на града.

Украинските медии съобщават, че руските въоръжени сили са достигнали градинарския възел Ивушка, заобикаляйки от юг контролираното от ВСУ пепелище. Руски сили са навлезли в града през съседните горски насаждения.

Във вчерашната си реч президентът Зеленски говори за изключително трудната ситуация за украинските въоръжени сили край Авдеевка и Купянск.

Руски войски окупираха Степовое! – Стратегически важно селище

Руските сили оказват ужасяващ натиск върху украинската армия на югозапад и северозапад от Авдеевка.

Днес руската армия превзе Степовое и успя напълно да отблъсне последвалата контраатака на украинските формирования.

Превземането на Степовое е от стратегическо значение и за двете страни. От това предмостие руските войски могат да напреднат по-нататък към Бердичи и Семеновка и така да прекъснат единствения път, по който все още се снабдява гарнизонът на украинските въоръжени сили в Авдеевка – пътя от Орловка през Ласточкино.

Украинските въоръжени сили с цената на много жертви дълго време удържаха под свой контрол това селище, разположено североизточно от Авдеевка и загубата му днес е сериозен удар за групировката в града.

В района избухнаха ожесточени сблъсъци. Украинците изпратиха в Степовое и околностите му десетки бойни машини на пехотата Брадли, танкове Леопард и друга бронирана техника от различни видове.

По улиците на Степовое и в източната част на селото се виждат повредени танкове и бойни машини на пехотата на въоръжените сили на Украйна. Някои от тях са изгорени в битки, други са унищожени от руски противотанкови ракети и щурмови хеликоптери.

Най-малко пет ТОМА, произведени в САЩ, бяха унищожени от руски дронове.

Загубата на Степовое показва, че зоната на контрол на руските въоръжени сили северно от Авдеевка се е разширила.

Руснаците хвърлиха в битката малки групи пехота. 

Вижте картите:

Навлизане на руските сили в Авдеевка от север:

Навлизането на руските сили в Авдифка от юг:

Превземането на Степовое и руското настъпление на север от Авдеевка:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.