Ердоган печели изборите в Турция (С ВИДЕО)

Реджеп Тайип Ердоган спечели балотажа и отново ще бъде президент на Турция, съобщава „Ал Джазира“.

При 98,52% преброени бюлетини резултатът на Ердоган е 52,11% срещу 47,89% за Калъчдароглу, за когото масово гласуваха и кюрдите, които са 25 % от населението на Турция и са подкрепяни от САЩ. Така разликата между Ердоган и Калъчдароглу е 2 184 246 гласа. Избирателната активност на втория тур е била 84,88%.

„Завършихме втория тур на президентските избори с благоволението на нацията“, каза Ердоган пред почитателите си, които се събраха пред резиденцията му. Още преди да станат ясни официалните резултати те бяха там, а той излезе сред тях, за да празнуват заедно победата, за която подсказваха временните резултати.

Първи официално го поздрави премиерът на Палестина.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Днес е тъжен ден за соросоидно-глобалисткия свят и неговата фасадна „демокрация“. Шайката плаче от мъка. Мъка, мъка… Докато Бай Ердо се радва, Бай Пън се е насрал от мъка и яд. Бай Сорос пък сигурно е пред нервен срив. А Бай Клаус Шваб как е, получил ли е учестено сърцебиене? Както и да е – честито бе, Бай Ердо!

    • Да, и освен това гореизброените чифути получават киселини в стомаха и газове.
      ***
      Забележка: Бидоня не се е родил чифутин, но приема юдаизма на дърти години малко пред умиране. Успешно премина приемния изпит за Кабала – еврейската книга за черна магия.
      Отврат.

  2. В момента, Ердоган е нашият най-добър съсед! Вижте останалите, особено северна македония! Браво за неговата победа!

  3. Бойко може да бъде спокоен, поне за следващите 5 години политическо убежище в Турция при неговия приятел Ердоган му е гарантирано.

  4. Нашето фърчило президент да отиде на обмяна на опит при комшията как се защитава род,родина и национален суверенитет, ако си чествн и достоен комшията никога няма да те подведе. Живущи те съвместно турци,българи и помаци в Кърджали го знаем най добре.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.