Захарова напомни на Зеленски, че САЩ разрушиха Хирошима

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на украинския президент Владимир Зеленски, който сравни последствията от атомната бомбардировка над Хирошима с боевете в Артьомовск (с украинско име Бахмут). Тя посочи, че и в двата случая Белият дом е участвал в унищожаването им, съобщава ТАСС.

Мария Захарова припомни, че вчера в кулоарите на срещата на Г-7 в Япония украинският президент „сравни разрушената от американска ядрена бомба Хирошима, с Артьомовск“. „Браво на Зеленски, че каза истината, защото Белият дом е единственият виновник и за двете“, написа тя в канала си в Telegram.

След края на срещата на върха на лидерите от Групата на седемте (Г-7) в Япония, украинският президент Володимир Зеленски посети „Музея на мира“ в Хирошима, изграден в памет на стотиците хиляди жертви на атомната бомбардировка от 1945 г. Зеленски сравни пълното разрушаванe на Бахмут вследствие на военните действия между руската и украинската армии с атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 г.

Над 300 000 мирни жители загиват, след като американските военновъздушни сили пускат атомна бомба над Хирошима на 6 август 1945 г. И то след като Япония вече е седнала на масата за мирни преговори. В наши дни този японски град е определян като ярък символ на ужасите на войната и като напомняне за мира.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Днес гледах и слушах подоляк – прилича много на иван кръстев, тези да не са се клонирали . Спукана ни е работата!

    • В Щатите има няколко не толкова секретни лаборатории за клонинги, собственост на Дълбоката държава (Хазарската мафия). Клонират верните си слуги от политиката.

  2. Не само,този град напомня не само за ужасите на войната,войни е имало и преди,напомня за нещо по-страшно.Няма друга страна, която да е водила повече войни след ВСВ, да е избила повече народ от янките и да е избила толкова чужди държавни глави.“7-те най-странни опити за покушение срещу Фидел Кастро“

    • Колев, Щатите са само инструмент на Еврейската мафия. Повечето американци си нямат и понятие, че са манипулирани. Над 60% от конгреса им са евреи, а останалите са им слуги.

  3. Подигравка с паметта на жертвите от Хирошима и Нагазаки, поклон пред паметта им. Наркоман, евреин, нацист, заедно с тези, които изпратиха „Енола Гей“ срещу Хирошима лее крокодилски сълзи, докато коленичи пред портрета на бандера. Дано се срещне с него скоро в ада.

  4. Грешката от Нюрнберг трябва да бъде поправена – време е краварите да седнат на подсъдимата скамейка и платят за всички свои престъпления – не в долари…

  5. Дрогираният папагал не е нормален, а вие му обяснявате. Той не възприема. Това в главата му е физиологично увредено. Той не е евреин. Той е индивид приел юдаизма. Истински евреи са само сефарадите.

    • Сенека, зеленият чифутин е част от еврейската мафия – т.н. Дълбока държава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.