Следственият комитет на Русия разполага с документи, доказващи че Киев е подготвял операция за превземане на Донбас през март, 2022 г.

Председателят на Следствения комитет на Руската Федерация Александър Бастрикин заяви, че институцията му разполага с документални доказателства, че Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна е подготвял военна операция срещу Донбас, която е трябвало да стартира в началото на март 2022 г. Новината той съобщи по време на реч в Конституционния съд на Русия.

Александър Бастрикин, председател на Следствения комитет на Руската Федерация, заяви, че ведомството разполага с документи, които потвърждават, че режимът в Киев е планирал операция по прочистване на размирните републики ДНЛ и ЛНР, която се е планирало да се осъществи през март 2022 г. Ръководителят на Следствения комитет отбелязва, че успоредно с превземането на градовете Донецк и Луганск, е било планирано украински диверсионни групи да навлязат на територията на Русия и да извършат терористични и други подривни действия в населените места в пограничните райони. Целта на последното е била да провокират въоръжен конфликт с Русия в случай, че нахлуването на ВСУ в Донбас не накара Москва да реагира. „Това е описано в документите черно на бяло“, заяви Бастрикин.

„Днес можем спокойно да кажем, че има документални доказателства, че през март 2022 г. украинските военни са подготвяли специална военна операция срещу Донбас с преминаване на границата с Руската Федерация и извършване на терористични актове в пограничните селища“, каза Бастрикин.

Разбира се, с помощта на западните покровители и спонсори на Киевския режим. С обявяването на СВО на 24 февруари, 22 г. руските сили са изпреварили нахлуването на украинската армия в Донбас буквално с една седмица.

Шефът на руския Следствен комитет съобщи още, че други документи, с които разполага сочат, че в редиците на въоръжените сили на Украйна фигурират наемници от повече от 70 държави.

„Установени са факти за вербуване и участие във военните действия в Украйна на наемници – привърженици на нацисткия киевски режим от повече от 70 държави, предимно от Европа и Америка. Говорим основно за представители на страните, провеждащи най-активна антируска политика“, каза Бастрикин. Той коректно съобщи, че няма данни за присъствие на територията на Украйна на редовни натовски армии.

Бастрикин отбеляза, че вече е добре известно как обединена Европа помага на режима в Киев – предимно с оръжие и инструктори. „Лозунгът „Война с Русия до последния украинец“ се изпълнява по план“, заключи ръководителят на Следствения комитет.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Не знам какво искат някои демократи, но подпомагат за създаването на един нацистки райх в Европа, сега не ми се влиза в детайли публично и назад в историята, но това са фактите, да изброя и колко такива държави са създадени през последните 1-2 века в Европа.
    Реанимира се и злокобния нацизъм, налага се и жестока дискриминация, особено над руснаците.

    • Налага се дискриминация и преследване над всички, които се съпротивляват или са независими, просто руснаците са най-силни. Българите нито са забравени, нито ще бъдат забравени, защото провалът на ковид чипирането тук, те възприемат като бясно неподчинение, нищо че беше пасивно и в голямата си част неосъзнато.

  2. Русия беше повалена в 1989г. и опитите ѝ да се изправи активираха всичките врагове. Историята е низ от грешки, но най-голямата и най-пагубната се нарича АЛЧНОСТ. Това е звярът в кутията на Пандора. Изтървеш ли го, няма спасение. Някога в СССР бяха го озаптили, с много кръв и много съдби. Бяха го вързали, но на всички „от горе“ винаги им се е искало да се спазарят с него. Колкото по-охолно са живели същите в детството си, толкова по-голямо е това желание. …и го пуснаха. Сега той има хиляди слуги, олигарси, магнати, губернатори, всички които са над „простолюдието“ и имат възможност да управляват живота на другите. На тях доказателствата за справедливост не им влияят, за тях има една кауза, „аз искам“. Та това което показват е за простоюдието, да се мотивира и да умре, защото войната има само едно гориво, хората и то гори добре само с вътрешното им убеждение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.