Песков нарече „чудовищни“ ​​и „терористични“ признанията на Кирил Буданов, че Киевския режим Убива и ще Убива Цивилни Руснаци навсякъде по света

Признанието на украинските власти, че „убиват и ще убиват цивилни руснаци по целия свят“ показва, че Киев се е превърнал не просто в спонсор, а в пряк организатор на терористични актове. Това заяви пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Така той коментира днешното изявление на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, съобщава ТАСС.

Припомняме, че днес по-рано в интервю за Yahoo News, отговаряйки на въпрос за възможното участие на Киев в убийството на Дария Дугина, Кирил Буданов каза, че Украйна е убивала и ще убива руснаци, включително и цивилни „във всяка точка на света до пълната победа“.

„Изявлението на този човек е наистина чудовищно. Казаното от началника на украинското разузнаване г-н Буданов е пряко потвърждение, че режимът в Киев не просто спонсорира терористична дейност, а е прекият организатор на тази дейност. И това изявление дава още една много важна характеристика на киевския режим“, каза говорителят на Кремъл.
Той подчерта, че Русия категорично осъжда действията, описани в самопризнанията на Буданов. „Имаме специални служби, които ще вземат всички мерки и ще предприемат ответни действия, за да противодействат и да неутрализират това, за което признават киевските власти. Никой не трябва да се съмнява в това“, предупреди прессекретарят на руския президент.

Кремъл е уверен, че Западът не трябва да пренебрегва подобни думи. „Днес ще наблюдаваме много внимателно реакцията на европейските столици, както и на Вашингтон – особено на Вашингтон – защото не можем да си представим, че подобни признания за извършвана терористична дейност от страна на Киев могат да останат без осъждане. Затова днес ще чакаме тези осъждания“, каза Песков.

В заключение той добави: „И накрая, това изявление на г-н Буданов още веднъж потвърждава правилността на решението на президента Путин да започне специална военна операция“.

„Това е директен удар по Белия дом. Киевският режим всъщност днес заяви, че администрацията на Байдън спонсорира тероризма“, коментира в своя Телеграм канал и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. В близко време НЯМА ДА ИМА КИЕВСКИ РЕЖИМ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,ЧЕСТИТ 9 МАЙ ! СЛАВА НА РУСИЯ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!

  2. Европейците – с малки изключения са изроди! Никога не съм мислила, че украинците са толкова тъпи и лоши! Не случайно господ ги наказва сега и ще ги лищи от държава! Щели да се обединяват с полша – ще се наръфат като псета! Чакам с нетърпение!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.