Тръмп: САЩ влизат в Голяма депресия, далеч по- мощна и унищожителна от тази през 1929 г. + Стотици банки фалират, финансовата борса в САЩ и Европа се срива!

След фалита на втора голяма американска банка в рамките на една седмица, днес бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ влизат в Голяма депресия – много по-мощна и унищожителна от онази през 29 г. За задаващото се икономическо цунами Тръмп обвини безумната политика на сегашния стопанин на Белия дом Джо Байдън.

„На базата на това, което се случва с нашата икономика, Джо Байдън ще се превърне в Хърбърт Хувър на съвременната епоха. Влизаме в Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през 1929 г. Едно от доказателствата за думите ми е че банките вече започнаха да фалират“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

На 10 март в петък Министерството на финансовата защита на Калифорния обяви фалита на 16-ата по големина банка в САЩ, Silicon Valley Bank с капитал от 209 млрд. долара. Банката обслужваше предимно технологични компании, произвеждащи някои от най-утвърдените марки в индустрията. Както отбеляза CNN, това е най-големият фалит на банка в Съединените щати след финансовата криза от 2008 година.

Три дни по-късно, днес, на 13 март фалира и друга крупна американска банка с капитал от малко под 200 млрд. долара. А специалистите обявиха, че до дни се очаква фалит да обявят още три US-банки с общ капитал + депозити от над 2 трилиона долара. Това са: First Republic Bank, Pacific Western Bank и Western Alliance Bankcorporation.

Какво се случва в момента, днес, 13.03. Акциите на първата от горния списък с банки First Republic Bank днес се сринаха с близо 65%. Солидна обезценка на извънборсовата търговия днес претърпяха и акциите на PacWest Bancorp (с близо 38%) и на Western Alliance Bancorp (с около 28%). Предполага се че до края на тази работна седмица и тези банки ще обявят фалит.

Европейските фондови борси също се намират под натиск в резултат на продажби на банкови акции.Акциите на  Credit Suisse днеес поевтиняха с над 11%, на британската HSBC – с 4%, на Deutsche Bank – с 6,7%, на Societe General  – с 5,5%, а на немската Commerzbank – с цели 11,8%.

Задава се финансов колапс в Западния свят, непознат в човешката история.

Голямата депресия е глобална икономическа криза, която започва на 24 октомври 1929 г. със срива на фондовия пазар в Съединените щати и продължава до 1939 г. Индустриалните градове пострадаха най-много, строителството почти спря, цените на селскостопанските продукти се сринаха, безработицата засегна 14 милиона души. От тази тежка икономическа рецесия САЩ излизат благодарение на Втората световна война. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

    • С нетърпение очаквам да видя как розовите краварски, политици ще последват съдбата на Кадафи и Саддам. Когато супермаркетите хлопнат кепенците и гетата с негри и араби пламнат, всеки дебил ще приложи наученото от Холивуд. Заптиетата им ще се барикадират някъде и ще ядат консерви, докато милиони започнат да раздават справедливост. Така всичко ще си дойде на мястото, защото в живота това се нарича процес на самопочистване.
      Много се надявам и достатъчно количество българи да се събудят от комата и да пратят националните предатели-слуги адови, където им е мястото.

    • Между другото, ако българите си изтеглят парите от сатанинските банки, ще подпомогнат процеса по фалита на падемониума. Не ви карам да ги харчите или правите нещо с тях, просто ги изтеглете за 2-3 месеца.

      • Лично мое мнение е, че който не си е вложил хартията в нещо смислено, което поне за палене на огън да става, скоро ще я загуби. Но-всеки си решава. Ум царува, ум робува, ум патки пасе:)

      • ДА ДОБАВЯ,БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТО ВЕДНАГА ДА СЕ ВЪРНЕ ОТ ГРАБИТЕЛИТЕ.

  1. Звярът биде хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе извършил личби пред него, та заблуди ония, които бяха приели белега на звяра и се кланяха на образа му: идвамата бидоха живи хвърлени в огненото езеро със запален жупел;

    останалите пък бидоха убити с меча, излизащ от устата на Оногова, Който седеше на коня; и всички птици се наситиха от плътта им.
    Откровение 19:20-21

    Започна да пада доминото. Време беше.

  2. Когато фалират такива големи банки,това означава само едно-ВОЙНА!!!

    • Няма как цял живот да си живял по законите на сатаната и да очакваш Бог да те спаси!

    • Яснотата за вкарване във война не е от вчера и война вече има. Тя не предстои- тя е факт. Факт от 30 години за българите.
      Изненада…
      Дали ние ще я допуснем, нашите мъже и деца да бъдат въвлечени в нея, бомбената, зависи от нас.
      Нищо, че ви обясняват, че не зависи.
      Пък вие си стойте и чакайте- ваша работа.

      • Именно. Хората така и не могат да разберат, че ние сме във война от 33 г. и масово ни избиват.
        След като ТОЙ – използвания капут е оцелял, значи всичко е наред.
        Не се меся в работата на Бог, но в края на краищата, защо са ни подобни човекоподобни?
        Кой съм аз да ги спирам и развалям кефа да прегръщат сатаната?

      • Да си прегръщат сатаната, само да не докосват българи…
        Вън от святата ни Родина и да си горят в ада с демоните. Продажни сатанински слуги.

      • Когато една тъпа, грозна и дърта проститутка бъде изритана от публичния дом, кой би и обърнал внимание на улицата?
        Така, че не очаквам да ни оставят, докато не поставим тъпите им продажни главици на дръвника.

      • И това ще дойде.
        Някои може да не го видим от тоя свят, но със сигурност ще го видим от някой друг- всекиму според делата.

  3. Лошо завършва статията. ВСВ,запалена пак от англосаксонците спаси Щатите.Третата, обаче запалена пак от тях ще ги погуби.Не Русия, Щатите и Европа ще се разпаднат,Ванга и Слава Севрюкова са го предрекли.

  4. Ванга : „Европа ке биде пустиня.“
    „Никой няма да може да спре Русия. Всички ще бъдат отстранени от Русия по пътя и тя ще стане господар на света. Всички ще се размразят, сякаш са лед, само един остава недокоснат – славата на Владимир, славата на Русия” – предсказание от 1979г.(официалното име е било Съветски съюз, но тя казва „Русия“).

  5. Благодаря.
    Иначе изгърмя и третата краварска банка, а за четвъртата са отпуснати 70 милиарда, за да я спасяват.

  6. „…………Специалисти от НАСА откриха астероид, който може да се сблъска със Земята след 23 години, като катастрофата може да се случи на Свети Валентин – 14 февруари 2046 г……….“

    Извадиха и предпоследната карта, за която съм чел :)
    Чакаме извънземните и възцаряването на Ариман!

  7. Американците са напечатали вече 4,5 Квадрилиона долара…
    450000000000000000000000 $
    Най-голямата пирамида в Света …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.