Путин: Динамиката на руската военна кампания в Украйна е положителна

Руският президент Владимир Путин изрази днес оптимизъм за хода на Специалната военна операция в Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС.

„Динамиката е положителна. Всичко се развива в рамките на плана на Министерството на отбраната и Генералния щаб“, каза Путин в интервю за държавната телевизия „Русия-1“.

Руският президент изрази надежда след предполагаемото превземане на Соледар „нашите бойци да ни зарадват още не един път с такива положителни резултати на бойното поле“.

Припомняме, че след 10-дневни боеве на 12 януари руската армия превзе и напълно прочисти силно укрепения и стратегически важен град в Донецка област – Соледар. Едва днес, на 15 януари официален Киев призна, че градът е напълно овладян от руските сили, а боевете са се пренесли на километри западно от населеното място.

Путин определи руската икономика, на която през последните няколко години Западът постепенно наложи 9 пакета от безпрецедентни в световната история санкции, показва удивителна стабилност.

„Ситуацията в руската икономика е стабилна. Нещо повече – състоянието й е много по-добро от това, което са очаквали противниците ни, а дори и от това, което прогнозирахме самите ние“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент подчерта, че в Русия един от главните макроикономически показатели – безработицата, в момента се намира на историческия си минимум. „Инфлацията е по-ниска от очакваната и има тенденция към сериозно намаляване“, добави той.

Путин прогнозира, че от сегашните 11,9%, през близките няколко месеца инфлацията ще спадне до около 5%.

„А това е много важен показател, за да бъде обезпечен достоен стандарт на живот за хората и да се обезпечат реалните им доходи“, смята руският лидер. Путин изреди още, че в момента най-голям подем бележат промишленото производство, селското стопанство и строителството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Г-н Президент,прекланям се пред Вас!
    За предаността ,патриотизма и родолюбието Ви!
    Бъдете жив и здрав !

  2. ДА ЖИВЕЕ ФЕНОМЕНАЛНИЯТ ВЛАДИМИР ПУТИН! СЛАВА НА НЕПОБЕДИМАТА РУСКА АРМИЯ! СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ РУСКИ НАРОД! ЧАКАМЕ ВИ,РУСКИ БРАТЯ!СМЪРТ НА ФАШИЗМА ,СМЪРТ НА ЕВРОГЕЙОВЕТЕ,СМЪРТ НА КОЗЕЛИТЕ,СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!СВОБОДА,БРАТСТВО,РАВЕНСТВО,САМО С ПОМОЩА НА РУСКАТА АРМИЯ! ПОБЕДАТА Е ЗА ВАС!ПОКЛОН!!!

  3. ПОЗДРАВЛЕНИЯ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ! РАДВАМЕ СЕ НА УСПЕХИТЕ ВИ ТЕ СА И НАШИ ОБИЧАМЕ ВИ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ! ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ !

  4. ВОЛОДЯ НАШ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ТИ СИ НАША ГОРДОСТ МЕЧТА НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ БРАТ ОБИЧАМЕ ТЕ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.