Кремъл: Имаме пълно доверие на информацията на министерството на отбраната за 600 украински военни, убити в Краматорск

Кремъл заяви, че се отнася с абсолютно доверие към информацията на руското министерство на отбраната за 600 украински военнослужещи, които бяха унищожени като акт на възмездие с руски високоточни ракети в град Краматорск. Песков заяви това в отговор на пропагандни западни и украински съобщения, според които нападението, заснето и от камерите на френска телевизия, е пропуснало целта си.

„В Кремъл имаме абсолютно доверие (на министерството на отбраната – бел. ред.). Бих искал да ви припомня думите на президента, че главният и напълно легитимен източник на информация за случващото се по време на специалната военна операция е министерството на отбраната“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера репортер на Ройтерс каза, че руска ракетна атака срещу Краматорск е пропуснала мишените си и че не е имало видими индикации за жертви. Това стана малко след като Москва съобщи, че при руска атака са били убити 600 украински войници.

Песков отхвърли и твърденията от украинската страна, че заместник-ръководителят на руската президентска администрация Дмитрий Козак е обсъждал с официални европейски представители идеята за евентуално мирно споразумение.

Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов миналата седмица каза в ефира на украинската национална телевизия, че Козак провежда срещи с европейски представители в опит да принуди Киев да сключи „неизгодно мирно споразумение“. Песков определи твърдението на Данилов като „поредния украински фейк“.

Говорителят на Кремъл коментира и очакваните в Украйна доставките на френски леки колесни танкове, като посочи, че „тези най-обикновени бронетранспортьори няма и не могат да променят нищо на фронта“, отбелязва ТАСС.

Песков отрече и информацията, появила се в различни канали в „Телеграм“, за продължаваща мобилизация в страната. „Не е нужно хората да се предоверяват на каналите в „Телеграм“, каза той и подчерта, че всичко по темата за мобилизацията „е било обявено и обяснено многократно“ от официалните власти.

Песков засегна и въпроса за помилването на първата група от затворници, които се присъединиха доброволно към частната военна компания „Вагнер“, за да изкупят престъпленията си, да занулят присъдите си и да получат свобода.

Миналата седмица в медиите се появи информацията, че първите от тях, които се включиха в СВО са приключили задълженията си по шестмесечните си договори и са били помилвани. Песков изтъкна, че „помилването се осъществява само с указ на президента“. „От гледна точка на законодателството има определена процедура, която трябва да се извърви. Тя започва в самите места за лишаване от свобода… След това продължава на местно и на федерално ниво и се финализира с указ от президента. Едва след него въпросните контрактници ще бъдат помилвани“, обясни говорителят на Кремъл. Той подчерта, че „помилването се осъществява в строго съответствие със законите на Руската федерация“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Който иска да види как щастливо живеят американците в един голям град-Филаделфия https://www.youtube.com/watch?v=oSGSqRgpyCQ https://www.youtube.com/watch?v=Ta_8uTH9_1c За смазващата мръсотия да не говорим. Нека да види, че само за една година в Щатите са пукнали от дроги повече хора отколкото през 20 годишната война във Виетнам.

  2. СЛАВА ВЕЛИКИ РОДНИ ИСТИНСКИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ! СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ ! ПРОГОНЕТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.