Зеленски наложи санкции на Филип Киркоров, Михалков, Дугин и още 116 руски знаменитости. Включително на свои колеги комици – заради шегите им с Украйна и СВО

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа в събота указ, с който властите на страната наложиха санкции на руския режисьор Никита Михалков, певеца Филип Киркоров, философа Александър Дугин и още 116 души. В списъка фигурират много звезди от руския шоубизнес, включително комици, заради това, че са си позволили да се шегуват с Украйна, с нейния народ и със СВО. Текстът на документа е публикуван на сайта на кабинета на украинския президент, съобщава ТАСС.

На засегнатите ще бъдат наложени специални икономически и други ограничителни мерки.

Освен Михалков и Киркоров, в списъка са оперната певица Анна Нетребко, комедийният артист Евгений Петросян, философът Александър Дугин, генералният директор на информационната агенция „Россия сегодня“ Дмитрий Киселев, главният редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян, певецът Сергей Лазарев, политолозите Тимофей Бордачев, Фьодор Лукянов и Дмитрий Тренин, деканът на факултета по международни отношения Андрей Сушенцов, балетистът Владислав Лантратов. Някои от известните имена са родени в Украйна, но от години живеят в Русия.

Указът на Зеленски за санкции е нелеп, особено по отношение на колегите му руски комици, тъй като самият той в сатиричното си предаване „Квартал 95“ нееднократно е играл скечове, осмиващи ръководството в Кремъл, руските претенции към Крим и прочие.

А има и нещо друго: Санкциите включват забрана на цитираните имена да влизат в Украйна, както и да държат парите си в украински банки. След 2014 г. обаче инсталираните в Киев власти така или иначе правеха всичко възможно да ограничат културния обмен между руския народ, изкуствено разделен в две държави и всячески ограничаваха гастролите в Украйна на руски певци и артисти. Пък и защо ще им е на останалите руснаци да стъпват в тази порутена фашистка кочина, наречена Украйна? А и на кой руснак, по дяволите, би му хрумнало да държи парите си не в най-стабилната световна валута за 2022 г. рублата, а в девалвирали гривни… и то в украинска банка?!?

Тоест- Санкциите на клоуна Зеленски не са нищо друго, освен поредния му евтин цирк. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. А те си го прехвърлиха от единия крачол в другия…
    Признавам му- има извратено чувство за хумор.

  2. Брендооо,оправи му кристалите,че взе много да да му се объркват мислите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.