Москва: Украйна с британска помощ е атакувала руски кораби от „зърнения коридор”! Същите Взривиха и „Северен поток“ (С ВИДЕО)

Същото подразделение на британския флот е взривило и газовите тръби на „Северен поток“

Тази сутрин руски плавателни съдове в пристанището в Севастопол бяха атакувани с дронове

Русия заяви, че нейните кораби, които бяха подложени тази сутрин на атака с дронове в пристанище Севастопол, са осигурявали безопасността на зърнения коридор според сделката с посредничеството на ООН за разрешаване на износа на украинско зърно към страни от Третия свят.

„Трябва да се подчертае, че корабите на Черноморския флот, които тази сутрин (29 окт.) бяха атакувани от терористи, осигуряваха сигурността на „зърнения коридор“, който беше договорен като част от международната инициатива за износ на селскостопанска продукция от украинските пристанища“, заявиха от руското министерство на отбраната.

Москва заяви още, че при терористичната атака с дронове срещу руските кораби в Севастопол украинската страна е била подпомогната от подразделение от специалисти на британския флот. Същото подразделение е взривило и газопроводите „Северен поток“ в края на септември.

„Представители на това подразделение на британския флот участваха в планирането, осигуряването и изпълнението на терористична атака в Балтийско море на 26 септември, която взриви газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, се казва в съобщението на руското министерство на отбраната.

Заради бруталната британско-украинска терористична атака срещу руските кораби днес, Русия излиза от зърнената сделка и налага блокада на натоварени със зърно украински и други кораби кораби през контролирания от нея черноморски коридор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/_Zh91Dpo_iM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.