Сергей Лавров: САЩ стигнаха по-далеч от това, което могат да понесат и сега се чудят как да приключат конфликта!

САЩ де факто участват в конфликта в Украйна от дълго време, те не само въоръжават режима в Киев… Това заяви във вторник руският външен министър Сергей Лавров в ефира на предаването „60 минути“ по телевизионния канал „Россия-1“, цитиран от ТАСС. По думите му Москва разполага с обилно количество данни, че в Украйна пристигат за да работят на терен все повече редовни военни от САЩ и редица европейски страни.

„Американците участват в тази война от самото й начало. Те не само въоръжават Зеленски и неговия режим, те предоставят разузнавателни данни от сателити, на терен работят и техните спец. служби“, каза шефът на руската дипломация по повод обещанието на президента на САЩ Джо Байдън в разговор със Зеленски да продължи да подкрепя Киев с всякакво отбранително оръжие, включително и със системи за противовъздушна отбрана. По думите на Лавров тази помощ включва и задействаните търговски сателити, които сега са „поставени в услуга на военни планове за подкрепа на неонацисткия режим“. „Така, между другото, нашата дългогодишна инициатива за предотвратяване на надпреварата във въоръжаването в Космоса става още по-актуална“, добави Лавров.

Москва не е получавала сериозни предложения от Вашингтон за мирни преговори за Украйна, каза още руският външен министър. Лавров нарече лъжа изявленията на американската страна, че Русия отказва да преговаря за Украйна. „Сега чуваме изявления от високопоставени американски политици, включително от представителя на Белия дом Джон Кърби, от Държавния секретар на САЩ- моя колега Блинкен, а също и от други членове на администрацията им, които заявяват, че са напълно отворени за преговори с Руската федерация, говорят за политическо, мирно уреждане на сегашната ситуация в Украйна и около нея, но тази лоша Русия отказвала предложенията им за контакт. Ще ви го кажа направо: Тези техни твърдения са абсолютни лъжи“, заяви руският външен министър.

Западните страни вече започнаха да разбират, че в ситуацията с Украйна са стигнали твърде далеч – по-далече и по-високо от това, което могат да понесат. Нещата се развиха не според техните очаквания и прогнози и сега те не знаят какво да правят, смята Лавров. Целият им проблем произтича от това, че те не взеха първоначалните ни изявления насериозно, а трябваше. Казахме им честно и ясно: Москва не може да допусне ситуация, при която режимът в Киев представлява постоянна заплаха за сигурността на Русия, включително и присъединяването на Украйна към НАТО и разполагането на оръжия на украинска територия, добави руският външен министър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Сравнително лесно е: нато се връща отвъд Линията Кързън и… voila. Следващ БелЕпок.

  2. ГОЛЯМА ГРЕШКА Е ТОВА ЗАКЪСНЕНИЕ. АКО ОТ ПЪРВИТЕ ДНИ СЕ ДЕЙСТВАШЕ С УНИЩОЖАВАНЕ НА ИНРАСТРУКТУРАТА И ЗЕЛЕНСКИ БЕШЕ ЦЕЛ, ОРЪЖИЯТА НЯМАШЕ КАК ДА СТИГАТ ДО ФРОНТА И НЯМАЩЕ ДА ЗАГИНАТ ТОЛКОВА РУСКИ ВОЙНИЦИ И МИРНО НАСЕЛЕНИЕ.

  3. Има и нещо ново в този военен конфликт. Америка се опита да победи Русия на икономическия фрон.Десет и повече кръга санкции единственият резултат от които е, че се наложи Америка да се моли на арабите, за регулиране на световното производство на петрол.Те,този шамар няма как да забравят! Сега нещата са ясни – около сто билиона дълг на Америка, преди още да са взети най-драстичните мерки срщу Китай и Русия. Победа в икономическата война няма да има- това е ясно на всички в Америка. Но на фронта ще бъде същото – там има исторически примери безброй. Тези които сънуват края на Русия са нашмъркани до козирката и виждат само призраци. Чакам с нетърпение, как нашите политици ще тръгнат да убеждават войниците ни да отидат и да се бият срещу свои братя – руснаците. дано да мобилизират първи Соломон Паси!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.