Протестиращите от ДБ и “Промяната” Развяха Американското Знаме на протест пред президентството

Около 600 платени с0pоcоиди се събраха днес пред президентството на втори пореден протест под надслова #ГАZwithme. Организаторите твърдят, че целта им е да окажат граждански натиск върху действията на служебното правителство, въпреки че на всички е ясно, че умно-красивия протест е организиран от и в полза на американското посолство, а 90 % от участниците са платени безработни и 10 % активисти на ДБ и ПП.

На бутиковата откъм брой протестиращи демонстрация срещу подновяването на договора с „Газпром“ развяха американското знаме, както и това на Украйна, а сред протестиращите пред фонтана бяха представителите на „Боец“, сестри Малееви, ексдепутатът от ДБ Стоян Михалев, лидерът на „Ние идваме“ Арман Бабикян и прочие американска агентура.

Протестиращите настояват за стопроцентова диверсификация на доставките на газ.

Организаторите от #ГАZwithme обявиха, че очакват твърда позиция от държавния глава, че България за нищо на света няма повече да внася руски газ. Искания имат и за премахване на монопола на „Лукойл“.

Протестиращите обявиха, че са изпратили и седем въпроса към служебното правителство и политиците по актуалните за страната проблеми, като отговори са получени единствено от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Противниците на възобновяването на договора с „Газпром“ питат служебното правителство и президента: С кои доставчици на нефт и газ възнамерява да преговаря България, какво предлагат за подсилване на отбраната на България срещу руската агресия, какви мерки в подкрепа на украинските бежанци предлагат, каква позиция ще заемат по исканията на Русия за екстрадиране на руски граждани, критикуващи войната на Русия в Украйна, и чий е полуостров Крим. Последният въпрос е препратка към изказване на Румен Радев от 2017 г., че в Крим „се вее руски флаг и това е реалността“, съобщава БНР.

Лидерът на известното от протестите за съдебна реформа и срещу кабинета „Борисов“ сдружение „Боец“ – Георги Георгиев, обяви пред множеството, че организацията започва подписка за предсрочното отстраняване на президента Румен Радев от поста му, съобщи БТА.

Причините са позицията на държавния глава за Крим и действията на служебния кабинет в посока сключване на нов договор за доставка на газ от „Газпром“. Георгиев добави, че по темата предстоят разговори с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“.

Участниците в протеста обявиха, че ще отидат в петък следобед пред енергийното министерство и ще накарат служебния министър да подпише пред тях декларация, че няма да подписва никакви договори за доставка на руски газ.

След този призив протестиращите започнаха да скандират: „Радев, вън!“.

„В общи линии, очакванията ни са да се организират предсрочните избори и да не се предприемат радикални стъпки или завои от досегашната политика от типа като подписване на нов договор с „Газпром“, например, коментираха пред БНР участници в протеста от НПО-тата.

„Аз мога кажа, че всъщност съм гласувала за президента Радев. Така че идвам на протеста и с голямо разочарование, защото той, въпреки че не го е казал ясно, че подкрепя Русия и нейната война, но с действията си и с бездействията си това някак си се набива на очи“, коментира платена гражданка от демонстрацията.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Платената соросоидна про-американска паплач на днешния си митинг припомни изказването на Румен Радев от 2017 г., когато заяви, че в Крим „се вее руски флаг и това е реалността“. Днес на български площад се вее американски флаг. Това също е реалността. Вече сме фронт. Некупените, дръжте се!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Фашисти,идва времето да си получите заслуженото!Историята не признава грешки!Идва времето на 1945 само че,във вариант 2022-2025.Дупе да Ви е яко!

  2. „Скандално“-най будният, най-патриотичният, най-българският сайт. Пред Русия се опозорихме за десетилетия. Такава гнусна и продажна омраза заслужава позор. Бедата е,че позорът на презрените отива естествено и върху всички останали, най-вече върху бездейните и безхаберните. Няма ли някой да организира днес изхвърлянето на тези отрепки пред президентството, няма ли ????. Това, че ще мръзнем през зимата е физическото наказание за „малкия“ брат, позорът на русофобията ще остане в историята.

  3. „Скандално“е най-непатриотичния руzофилски сайт-подлога на путинските изверги,които безчинстват в Украйна!

    • А Вие какъв сте? Срамувам се, че има такива умствено изостанали хора като вас и, че съм принудена да живея в една държава с такива

  4. Откога този георгиев стана соросоид ? Явно му е платено доста за тази роля. Този човек кога представлява – навярно само себе си. Защото не виждам нормален човек да има неговите виждания. Да напомня, че президентът Радев е избран с гласовете на милиони българи.А няма и 1000 човека протестиращи да ни казват какво да се прави.Тези с промитите мозъци, които протестират са психически увредени хора. Този тип са много агресивни и алчни по природа.

  5. Идиоти!Измет!Сган!Един АК 47 ви е малко,изроди!Как не се намери един ,да поведе народа и да прогоним тия уроди.ГЛУПАЦИ,АКО НЕ БЕШЕ РУСКАТА АРМИЯ,СЕГА ЩЯХТЕ ДА НОСИТЕ ЧАЛМИ И НЯМАШЕ ДА ВЕЕТЕ ЧУЖДО ЗНАМЕ! КРИМ Е РУСКИ,СЕГА И ЗАВИНАГИ!А ВИЙ СТЕ ИДИОТИ!

    • Така ли бе ватник с ватниците на вас една ракета от ф16 ще ви е малко айде марш в моzковията

  6. ФАШИСТ ДО ФАШИСТА МАЙНОЛЬО ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ СМЕ ТАМ

  7. СКОРО МНОГО СКОРО КАТО СЛЪНЦЕТО ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ СВОБОДАТА ВИНАГИ Я НОСИ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ПО ВОЛЯТА НА ГОСПОД БЪДЕТЕ СИГУРНИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.