Митрофанова: България не пусна самолета на Лавров да прелети до Сърбия

България отказа да предостави въздушен коридор за руски правителствен самолет. Това съобщи руският посланик в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС.

„Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолета на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, преминавайки през въздушното пространство на България“, каза Митрофанова.

По-рано днес сръбският вестник „Вечерне новости“, позовавайки се на собствен източник, съобщи, че България е затворила въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото са сторили Северна Македония и Черна гора.

Така посещението на руския външен министър в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се „е оказало под въпрос“, „но официален Белград не е виновен за това“.

Във връзка с отмяната на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Белград обръщение към нацията в понеделник ще направи сръбският президент Александър Вучич. Това съобщи в неделя националната сръбска телевизия.

Според информацията сръбският президент ще се обърне към сръбските граждани преди вечерните новини в 19:30 ч., за да съобщи и коментира това, че България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си пространство за самолета на Лавров.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви в петък, че ръководителят на руската дипломатическа мисия ще посети Сърбия на 6 и 7 юни, по време на което е планирано да се срещне с президента на страната и да проведе разговори с външния министър, председателя на Народната скупщина и сръбския патриарх. По думите на дипломата се очаква страните да обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо сътрудничество, да обменят мнения за ситуацията в Балканския регион, както и по актуални международни въпроси. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Позорът е пълен,позорът е исторически с незнайно какви последици.Това,че трите държави не са дали позволение е категоричен знак не за влияние,а за диктат. Радев е на поклонение в Атон, жена му също към Франция, да изчистят душите си, Бойчето,Слави и Ристето са пили по едно питие в знак на нескрит политически оргазъм.Въпросът с вкарването ни в еврозоната е решен, тия дни пристига и Шолц за да ни натисне финално и вдигнем нашето ембарго срещу СМ,има вече и кой да ни пази от Русия.Укрите си искараха безплатно в хотели на морето, където не съм могъл да стъпя и за една седмица.Остана ли някакво съмнение че сме колония или подмандатна територия??.Скоро ще получим и фактурата, а тя ще бъде солена и ще се плаща от плебса.

  2. КАТО ПРИКЛЮЧИТЕ С КИЕВ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ТАЗИ Е МЕЧТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТОГАВА НЯМА ДА ЗАТВАРЯТ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НАД БЪЛГАРИЯ

  3. СЛЕД КИЕВ БРАТСКА РУСИЯ ТРЯБВА ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ФАШИСТИ ЗА ДА НЕ И ЗАТВАРЯТ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА БЪЛГАРИЯ А ИВАН КОСТОВ ЦИГАНИНА ДА СИ ПЛАТИ ЗАТУЙ ЧЕ ОТВОРИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА БЪЛГАРИЯ НАТО ДА БОМБАНДИРА БРАТСКА СЪРБИЯ С ОБЕДИНЕН УРАН

  4. вече над 33 г, ни управляват , крадци , джендари ,педераси , курви и всякаква долна паплач . до кога бе хора , до кога ще им позволяваме да крадат хляба от масата ни и да ни бъркат в джобовете , до кога ?

  5. СОФИЯ ОТКАЗАЛА ВЪЗДУШЕН КОРИДОР НА САМОЛЕТА НА ЛАВРОВ, А ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ГЪРЦИЯ Е ДАЛА? КАК ДА УВАЖАВАШ ТАКАВА ДЪРЖАВА? ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕБЛАГОДАРНИ БЪЛГАРИ!

    България, Северна Македония и Черна са отказали на самолета на Сергей Лавров въздушен коридор до Сърбия. Изводите са крайно тъжни за неблагодарните българи и показателни за балканските нрави на запад от нас.

    Ако Черна гора е отказала коридор за пътуващия за Белград руски външен министър, това е срам за сърбите в черногорското княжество. На Берлинския конгрес през 1878 г. княжеството е признато за независима държава, благодарение на пролятата руска кръв в Руско-турската война (1877 – 1878).

    По евроатлантическите стандарти не звучи политкоректно, но заради историческата истина трябва да се изрече – за Сърбия Черна гора и черногорците са това, което за България са Северна Македония и македонците – един народ в две държави!

    Ако Северна Македония е затворила небето си за руския самолет, това означава две парадоксални неща – че без да се съобразява с антируските санкции, членката на ЕС и НАТО Гърция е дала въздушен коридор на Лавров. Второ – че отказалите коридора македонци са си българи, сиреч неблагодарни и коварни като българите в България.

    Наистина е неблагодарно сърбеещото се племе в Северна Македония. Защото, за наше съжаление, от десетина години министерството на Сергей Лавров и руският посланик в Скопие подкрепят мегаломанството на македонизма. И за благодарност към Лавров, Скопие не пуска летящия към Белград руски самолет. Чисти българи!

    А да коментираме ли българския отказ за въздушен коридор? Как да коментираш без гняв тази неблагодарна държава, която възкръсна след пет века робство върху костите на хиляди руски воини?

    Стане ли дума за Владимир Путин, от премиера и финансовото му гуру трябва да очакваме всичко. За да покажат евроатлантическа лоялност, на скорошна пресконференция в БТА двамата почти му обявиха война. И с идиотски усмивки се заканиха на еретиците в Кремъл…

    Апропо, каква щеше да е съдбата на поробените българи, ако през 1877-а Румъния бе отказала коридор на руската армия, за да стигне до българския бряг на Дунава и атакува турските позиции при Свищов?

    Всъщност, по тогавашните международно-правни стандарти, освободителната за нас война не е ли била непровокирана агресия срещу Османската империя?

    Пази Боже от неблагодарни българи?

    Велизар Енчев

  6. Започват да надминават и Хитлер.
    По време на Втората световна война, след като ставаме съюзник на нацистката ос Рим-Берлин-Токио, дори фашистите в България не са забранявали контактите с Русия. Руският език и до 1944 г. се е изучавал в гимназиите като един от основните предмети. А хитлеристки военачалници са участвали в поднасянето на венци пред паметника на Царя освободител на 3 март. Вижте информацията на първа страница на в. „Зора“ от 5 март 1942 г. със снимка от честването на Празника на освобождението в София. Вторият отляво надясно преди министър-председателя Бодан Филов е адмиралът от хитлеристкия военен флот Карлгеорг Шустер. Така пише в текста към снимката.
    Очевидно европейските ценности се гърчат под ботуша на САЩ и са сведени вече до пещерна русофобия и гей паради. Нали помните, че преди десетина дни в ЕС заплашиха с финансови санкции премиера на Унгария Виктор Орбан, понеже забрани в унгарските училищата ЛГТБ-изяви, лансиране на хомосексуализма и смяната на пола сред децата. Така че – напред с Истанбулската конвенция и изхвърлете Менделеев, този агент на Москва!

    Велиана Христова

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.