Путин: Сблъсъкът с антируските сили в Украйна беше неизбежен, беше въпрос на време

Сблъсъкът с антируските сили в Украйна беше неизбежен, беше просто въпрос на време. Това заяви руският президент Владимир Путин във вторник по време на разговор със служители на космодрума „Восточный“, съобщава ТАСС.

„Украйна започна да се превръща в антируски плацдарм, там започнаха да растат отдавна съществуващите кълнове на национализма и неонацизма“, заяви Путин. „Разрастването на неонацизма беше специално отглеждано от западните сили и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атака“, подчерта руският президент.

Владимир Путин подчерта, че последвалите събития са показали колко дълбоко са покълнали и израснали неонацистките идеи в Украйна. „Това е очевиден факт. Неонацизмът, за съжаление, стана факт от живота в една доста голяма страна, много близка до нас. Това е очевидно нещо: беше неизбежно и единственият въпрос беше не дали, а кога“, добави той.

Путин отбеляза, че при постигане на целите на специалната военна операция Русия помага на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за гарантиране на сигурността на самата Русия“. „Очевидно нямахме друг избор, така е. И няма съмнение, че целите ще бъдат постигнати“, завърши той. „Целите са напълно разбираеми, благородни са“, подчерта Путин. „Основната цел е да се помогне на хората в Донбас, хората от Донбас, които ние признахме, бяха принудени да направят това, защото киевските власти, тласкани от Запада, отказаха да спазват споразуменията от Минск, насочени към мирно решаване на проблемите на Донбас“, добави руският президент.

Путин припомни, че президентът на Украйна Владимир Зеленски публично е заявил, че Киев не харесва нито една от точките на споразумението Минск-2, „други украински официални лица казаха, че изпълнението на Минските споразумения е невъзможно“. „Те публично отказаха това. Е, просто е невъзможно да продължим да търпим този геноцид срещу руското и рускоезичното население, който продължи осем години“, каза още Владимир Путин.

По думите му, руските въоръжени сили в хода на специалната военна операция „действат смело, компетентно, ефикасно и ефективно, като използват най-модерните видове оръжия, щадящи максимално живота и здравето на мирното население“, съобщава още ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Демократичният ЗАПАД, тоя, над който историята ще произнесе скоро справедлива присъда посегна и на един руски гении, на Дугин. Случайността го опази, но погуби дъщеря му.Как оставят такива хора без сигурна охрана докато един боклук като Кирчо го пазят като скъпоценност.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.