Хазин: Русия е Обградила САЩ със СуперОръжия! Не са й нужни военни бази в Куба и Венецуела!

Русия има много по-сериозни военни заплахи за САЩ, от това, което биха били нейни бази в Куба или Венецуела, разкри експертът Михаил Хазин.

Анализаторът отговори на въпрос за военните бази на НАТО край границите на Русия и възможния симетричен отговор на Русия в Западното полукълбо. В разговор с американския журналист Стийв Дубник Хазин напомни, че реалната заплаха за Москва са не базите на САЩ в Европа, а военната инфраструктура, която Алиансът постепенно придвижва в източно направление. На базите не гледат сериозно нито руските, нито американските генерали, твърди той.

Що е то военна база? Това е статична точка от картата, която може да се въведе в координатите на ракетите. Всяка наземна база се унищожава за части от секундата. Американците във военен план не се вълнуват от тези бази – така, както и Русия не се вълнува от базите им в Полша, в Прибалтика, в Румъния или в България. В нужния момент те ще бъдат незабавно унищожени. Проблемът е другаде – че военната инфраструктура на САЩ се движи към Русия. А това е много различно нещо”, заяви Хазин.

Но Русия отдавна е подготвила симетричен отговор на инфраструктурата на НАТО в Източна Европа. Според икономиста става дума за стратегическите ракетни подводници, които постоянно се намират в близост до американските брегове, готови за масиран съкрушителен удар по всички точки и цели на територията на САЩ. Периодично в западните медии и в социалните мрежи се появяват панически публикации за “показали се руски подводници” – последната такава информация за “Борей” премина като цунами из западните медии в средата на януари.

Руските подводници са много по-опасни за САЩ от 100 наши военни бази в Куба, Венецуела или Никарагуа. Те винаги са някъде наблизо и са неоткриваеми. И когато изплуват, го правят само за да покажат, че са тук, наблизо”, заяви Хазин.

Ако се стигне до истински военен сблъсък между САЩ и Русия . от такава война няма да има печеливши и това се разбира от всички здравомислещи хора. Според Хазин, именно затова президентът на Русия Владимир Путин инициира преговорите за гарантиране на сигурността в Европа и на руските граници – така че нито Русия, нито колективният Запад да не се чувстват под прицел. Но съветниците, обкръжили президента на САЩ Джо Байдън, се опитват да провалят този мирен процес, защото вероятно смятат руските военни възможности за блъф.

Затова Путин казва: нека се разберем. А на Байдън съветниците му казват: не трябва да се разбираме с руснаците. Ако им отстъпим, рухва еднополюсния модел чрез който владеем света”, отбелязва Хазин.

По-рано експертът отбеляза, че в отговор на влизането на Украйна в НАТО, Русия може да включи една от страните от Латинска Америка в ОДКС. Според Хазин Русия така ще илюстрира на САЩ нагледно какво е да имаш край границите си държава от вражеска военна организация. Едва след такъв акт повърхностните западняци ще се замислят над целесъобразността и безопасността на украинското членство в Алианса. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ ЕДИН ВАГОН САМОИЗБРАЛИ СЕ ФАШИСТИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С АГЕНТА НА ЦРУ НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ р. радев ИЗБРАНИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО СЪС ХЕРО МУСТАФА НАТЪПКАХА БЪЛГАРИЯ С ОРЪЖИЕ И ВОЙНИЦИ НА НАТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ СМЕ ГИ ИЗБИРАЛИ НЕ СМЕ ИЗБИРАЛИ НАТОРАЗГРАНИЧАВАМЕ СЕ ОТ СТАНОВИЩЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЧАКАМЕ С ОБИЧ И НАДЕЖДА БРАТСКА РУСИЯ ДА НИ СПАСИ ОТ НАТО ЕС САЩ СОРОС ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ

  2. ИСПАНИЯ ХОЛАНДИЯ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ СПАСЯВАТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ

    • А бе искате си я Русия, ама тя не може да дойде, защото вече е обградена от НАТО. А пък и Мунчо вече е баровец!?

      • баровец да се чете НАТОВЕЦ. (грешката е на редактора)

  3. Венецуела вече е дала съгласието си руски военни сили да поглеждат от там великата Америка.Янките се бяха побъркали от ракетите в Куба, не им ли стана ясно, че и Русия иска да няма ракети около границите и. Куба страда вече повече от 50 години от ам. ембарго, макар, че против всички международни норми, Каубоите продължават да си държат военната база в Гуантанамо. Това е класическата английска наглост, доказана с многобройните колонии по целия свят,с базите, с презрителното отношение към всички други. Нали затова и ядрената Америка бомбардира когото си иска, зер никой не иска ядрени бомби като в Херушима и Нагазаки. Пък Русия, след като се пооправи икономически и военно започна да претендира за независимост. Ние обаче се доказахме като световни малоумници в мечтата си да бъдем третирани като партньори, че и стратегически. Не срам , а позор, унизителен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.