Фондация „Фридрих Еберт“: Русия няма да се провали за ужас на Запада! Чака я Икономически Бум!

Западът трябва да забрави изконната си мечта да види Русия разрушена и на колене и най-добре ще е по най-бързия начин да се върне на масата за преговори. Това пише в свой анализ австрийската фондация „Фридрих Еберт“.

Западът се опита да смачка Русия като притисна икономиката й със санкции. Въпреки тях обаче руската икономика се оказа неочаквано стабилна. Москва разчита на доста стълбове, които да поддържат икономиката й в кондиция и със сигурност не е така зависима от петрола и газта, както обича да тръби антируската пропаганда. Това, което най- много трябва да притеснява Европа, е да не реши в един момент Русия да поеме голям риск. Винаги, когато го е правела в историята си, за Европа са настъпвали не особено щастливи дни. Подобно поведение, подсилено с острото чувство за справедливост, правят Москва наистина опасен конкурент.

Ако Европа иска да гарантира своята сигурност, то тя задължително трябва да промени изцяло досегашната си политика спрямо Русия. Западът трябва да престане да гледа на Русия като на страна в упадък, която не може да го застраши нито в средносрочен, нито в дългосрочен план. Това не отговаря на действителността. А също така Европа трябва да престане да си вярва, че със сегашната си налудничава и хаотична политика спрямо русия, всъщност поддържа стабилни отношения с нея. Кремъл неведнъж изрази позицията си, че не гледа на ЕС като на надежден партньор и не му вярва.

Редно е да си го признаем: Тактиката на Запада да задуши Русия икономически, със санкции и пр., се оказа губеща. В същото време тези действия амбицираха още повече Москва да влага повече ресурси в развитието на военната си индустрия. Така се стигна до настоящият момент, в който Русия открито предизвиква Запада с военна сила, и Западът очевидно се страхува. Объркването и във Вашингтон, и в Брюксел от яростния и агресивен отпор на Москва е очевидно.

Въпеки това ЕС все още не смее да предприеме по собствена воля преговори с Русия за разрешаване на конфликтите. Разбира се, този диалог неминуемо ще мине и през темата за Украйна, а там Русия е категорична: НАТО няма да вземе Украйна, дори да се стигне до най- лошият сценарий. ЕС не смее на своя глава да повдига въпроса, без позволението на САЩ. А Вашингтон пък няма намерение да се откаже от Украйна, поне привидно.

„Западът  ще трябва да се примири – Русия няма да се провали нито икономически, нито политически. Най-малкото защото три четвърти от нейната територия се намира в Азия – континентът, който в момента преживява страхотен икономически бум“, заключава в своя анализ „Фридрих Еберт“. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ГОСПОДИ ПАЗИ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ДАЖЕ И АКО ТРЯБВА НАС ДА НИ НЯМА АМИН

  2. ГРАЖДАНИНО ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЮ СТЕФАН ЯНЕВ И ДЪРЖАВНИ МИНИСТРИ НА Р.БЪЛГАРИЯ
    ПРЕДСЕДАТЕЛЮ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА Р. БЪЛГАРИЯ
    Другарю Президент на България, другари управляващи на България представям Ви моето предложение! ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА ИЗБИРАНЕ НА БОЙКО РАШКО ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ !

    ПО КУБИНСКИ „ВЕНСЕРЕМОС“!

    Щом си получил дар от „Амнести“
    Трябва да дариш помощта си за „Амнести“
    Някъде, някой се нуждае от Теб
    Вдигна глас за право и правда пред Нас !

    Това е човешка „Солидарност“ !
    робът в затвора да получи „СВОБОДА“
    да помогнем на хора в нужда
    „СВОБОДАТА“, търси свободни крила !

    Дай своя глас, понякога това стига
    на робът окован във вериги
    Надежда крепи всеки живот
    Извикай свободно „СВОБОДА“!

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    26 юли 2021 – КУБА СИ, ЯНКИ НО !

    ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ГЛАС, ДА ПРОПАГАНДИРА, ДЕМОНСТРИРА, ПРЕДЛАГА И ДРУГИ ШМЕНДИТЕ ПО КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ „ ВСЕКИ СТЪПИЛ НА БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ Е СВОБОДЕН“ – ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО НЕ СМЕ Я ГЛАСУВАЛИ, НО Я ЧЕСТВАМЕ ИСТОРИЧЕСКИ, БЕЗ ДА Я СПАЗВАМЕ ! НЕКА СЛЕДВАМЕ СВОБОДОЛЮБИВИТЕ ТРАДИЦИИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД – НИЕ НЕ СМЕ РОБИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.