Ден 39-ти: В над 20 града по целия свят Протестират срещу Борисов! (С ВИДЕО)

В 20 града по цялата планета се готвят протести за тази вечер с настояване за оставката на българския министър-председател Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев. Това става ясно от пост във Фейсбук групата ”Протестите по света”. Групата служи като координационна медия за протестиращите българи по целия свят.

Сред градовете, в които днес има насрочени протести, са Сидни, Виена, Осло, Лондон, Хамбург, Амстердам, Бостън, Мадрид, Берлин и др..

Българските емигранти и студенти в тези и други градове вече изпратиха своите послания към България, които могат да се обобщят с едно изречение: „Не сте сами! С вас сме и ще протестираме до оставката!“.

Ето списък на градове, в които днес ще се проведат протести:

Междувременно в българската столица проливният дъжд днес не изгони протестиращите от трите блокирани кръстовища – на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад „Независимост“. Ситуацията и на трите е спокойна. Рано тази сутрин блокадата на Орлов мост беше плътна, съставена от контейнери за смет, палет, бетонни улични саксии и пейки. По-късно през деня отново бе направен коридор, свободен за преминаване на линейки.

И на трите блокирани кръстовища почти не се забелязва полицейско присъствие. Семейства с деца и спортуващи се възползват от пешеходното пространство между Орлов мост и Софийски университет. Променен остава и маршрутът на градския транспорт.

Трети ден продължава „Походът на свободата“ от Свиленград към София. Участниците в него ще извървят 330 километра пеша, като носят метална релса.

Във Варна демонстрантите вдигнаха блокадата от второто кръстовище, което затвориха в събота – това на булевардите „Мария Луиза“ и „Шипка“. Палатките са вдигнати от пътното платно около 3 ч сутринта. Затворено за движение обаче остава кръстовището до общината, където е устроен протестният палатков лагер „Антимафия“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.